Gündem Cinayet üzerinden siyasi kurgu var

Cinayet üzerinden siyasi kurgu var

11.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti üzerinden “siyasi kurgu” yapıldığını söyledi.

Cinayet üzerinden siyasi kurgu var

ANKARA Milliyet - Bahçeli, MHP’nin TBMM grup toplantısında şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

SİYASİ KURGU: Menfur bir cinayetin içine tertemiz davamızı, pirüpak dava arkadaşlarımızı çekmek için kudurmuş gibi faaliyete giren kansızlara eyvallah etmeyeceğiz. Tek başıma da kalsa davayı çiğnetmeyeceğiz. Tek bir ülküdaşımı ezdirmeyeceğim, sonu ölüm de olsa surda gedik açtırmayacağım. Karın ağrısı çekenlere, bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum, adayımız belli, kararımız nettir..

SÖZ SIRASI BİZE GELMİŞTİR: Madem herkes sırasını savdı şimdi söz sırası bize gelmiş demektir. Suikast gerçekleşir gerçekleşmez, perde arkasının aralanması, önünün ve arkasının aydınlığa kavuşması amacıyla sabır ve sebatla beklemeye koyulduk. Her gelişmeyi yakından takibe başladık. Ancak tek bir merkezden emir almışçasına MHP’ye organize ve örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı. HDP’sinden CHP’sine,  FETÖ’cüsünden PKK’lısına kadar tüm şirret odakları bizi cinayetle aynı karede göstermek gibi vahim bir günaha ortak oldular.

Haberin Devamı

NOTLARIMI ALDIM: Kılıçdaroğlu da geçen hafta paylaştığı bir sosyal medya mesajıyla, suskunluğumuzun nedenini sorma gereği duydu. Sayın Kılıçdaroğlu, suskun değilim, sadece firavun taktiklerinizi, edepsiz imalarınızı, seviyesiz ithamlarınızı seyredip gerekli notlarımı aldım, alıyorum. 

YERİ GELDİĞİNDE PAYLAŞIRIM: Genel Başkan olarak sorumluluk taşıdığım süre içerisinde, kendimde sır olarak sakladığım görevden alma nedenlerini yeri geldiğinde paylaşırım. Hayatları boyunca bir ülküdaşımızın elinden tutmamış, acımızın ve sevincimizin içinde yer almamış ne kadar haşerat varsa cinayeti malzeme olarak kullanmaktadır.

ŞEREFSİZ KERE ŞEREFSİZ: MHP’yi kiralık tetikçilerle, torbacılarla, bir göstermeye niyetlenmiş kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’e çirkefçe çamur atıp 2023 seçimlerini zillet ittifakının lehine dönüştürmek için ganimet avcılığına soyunanlar şerefsiz kere şerefsizdir.

MAFYADAN ÜLKÜCÜ OLMAZ: İşleyen yargı sonucunu sabırla bekleyip suikastın maksat ve motivasyonunun iç örgüsünü tam anlamıyla görmek kanaatimce en doğru olanıdır. MHP’yi kurumsal ve tüzel kişiliğini bu cinayetle irtibatlandıranlar iddialarını ispat etmezlerse şerefsizdir ve onların peşlerini asla bırakmayacağımızı bilmelerinde yarar vardır. MHP’yi mafyayla ilişkilendirmek başlı başına bir cürümdür, cinnettir. Ülkücünün mafyası olmaz, mafyadan Ülkücü olmaz.

Haberin Devamı

İSTİHBARAT FOSİLİ: (Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı kastederek) Adına zafer denilen yenilmiş bir partinin ümitsiz vakası, ‘hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz’ açıklamasıyla savcıların görev alanına giren açıklamada bulundu. Bu istihbarat fosiline bildiklerini sormak şerefli savcılarımızın ana görevidir.