Gündem ÇKD, kadın istihdamı zirveleri başlattı

ÇKD, kadın istihdamı zirveleri başlattı  

13.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet Kadınları Derneği (ÇKD), kadınların üretimde ve istihdamda daha fazla yer almalarının yollarını aramak ve geliştirmek için ‘Üretimde ve İstihdamda Kadın Zirveleri’ düzenliyor.

ÇKD, kadın istihdamı zirveleri başlattı

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - İkisi İstanbul’da, yedisi ise Türkiye’nin farklı şehirlerinde olmak üzere dokuz farklı başlıkla kadın zirveleri yapılacak. İşçi, çiftçi, esnaf, kooperatifçi ve sanatçı kadınlar ile ev kadınlarının sorunları ve çözüm önerileri tartışılacağı zirvenin ilki dün Tuzla’da yapıldı. Kadınların üretimde ve istihdamda daha fazla yer alması için “Girişimci kadınlar” başlığıyla düzenlen zirvede girişimci kadınlar da deneyimlerini aktardı.

Haberin Devamı

Zirvenin açılışında konuşan CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, “Cumhuriyet Kadınları Derneği, ülkemiz kadınlarının üretime katılma, üreterek kendini var etme arzu ve çabasından daima heyecan duymuştur. Bu heyecanla bu zirveleri düzenleme kararı aldık. Zirvelerimizin özgün yönü, işçi, çiftçi, kamu çalışanı, girişimci, ev kadını gibi farklı çalışma statüsündeki kadınların düşüncelerine yer verilmesi olacaktır. Kadın zirvelerinde kadınlardan gelecek fikirlerin ilham verici ve devrimci olacağına inanıyoruz. Zirvelerde öncelikle o il için belirlenen çalışma grubundaki kadınlarla buluşulacağız, çalışma hayatıyla ilgili düşünceleri, sorunları,
çözüm önerileri görüşülecektir” diye konuştu.

‘Anlamlı bir zirve’

Haberin Devamı

Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Emine Erdem ise yapılan zirvenin çok değerli olduğunun altını çizdiği konuşmasında, kadınların ve girişimci kadınların toplum içerisinde hak ettikleri yere gelebilmeleri, eşit ve özgür oldukları bir dünyada yaşayabilmeleri için yıllardır kadın mücadelesine gönül veren bir sivil toplum örgütü olduklarını vurguladı.