Gündem CNN Türk sınırın sıfır noktasında! Operasyonların devam ettiği bölgede son durum

CNN Türk sınırın sıfır noktasında! Operasyonların devam ettiği bölgede son durum

13.01.2024 - 19:12 | Son Güncellenme:

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, sınırın sıfır noktasında son durumu canlı olarak aktardı.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan haberin ardından, MSB yoğun operasyonlara başladı. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, sınırın sıfırında noktasındaki son durumu ve dün akşam yaşanan çatışmaya dair detayları anlattı.

Haberin Devamı

"KONUŞMAKTA, YÜRÜMEKTE ZORLUK ÇEKİLEN BİR YER BURASI"

Bölgedeki kar kalınlığına ve yoğun tipiye vurgu yapan Öztürk "Hakurk'a yakın bir noktadayız. Pençe Kilit'e yakın noktadayız. Konuşmakta dahi zorluk çektiğimiz noktadayız. TSK hem Suriye'de hem de Irak'ın kuzeyinde sahada. Son derece zorlu koşullar var. Dün bulunduğumuz yere yakın noktada teröristler askerlerimiz arasında çatışma yaşandı. 9 askerimiz şehit oldu. Bölgede şartlar çok zor. Mehmetçik ve jandarma komandolar nöbetlerine devam ediyor. Mehmetçik ağır ekipmanlarla sahada mücadele veriyor. Konuşmakta, yürümekte zorluk çekilen bir yer burası. Böyle bir noktada Mehmetçik ve jandarma komandolar mücadele veriyor. Gece şartlar daha zorlaşıyor. Tipi yoğunlaşıyor" dedi.

Haberin Devamı

CNN Türk sınırın sıfır noktasında Operasyonların devam ettiği bölgede son durum

"İLERİ EMNİYET NOKTASI İLE ÜSSÜN ORTASINDA KALAN NOKTADA ÇATIŞMA YAŞANDI"

Dün gece yaşananları aktaran Öztürk şu ifadeleri kullandı: Bizim bulunduğumuz yere yakın noktada, Irak'ın kuzeyinde Metina bölgesinde ileri emniyet noktasına teröristler sızma ve taciz girişiminde bulundu. İleri emniyet noktasına el bombaları atıyorlar. İleri emniyet noktası ile üssün ortasında kalan noktada çatışma yaşanıyor ve çok sayıda terörist etkisiz hale getiriliyor. Bunun ardından yoğun bombardıman yapıldı terör hedeflerine. Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyinde yoğun şekilde operasyon devam ediyor.

KOMUTANLAR ANLATTI

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, sınırın sıfır noktasında komutanla konuştu.

Sınırda görev yapan komutan şu ifadeleri kullandı: Öncelikle şehitlerimize rahmet diliyoruz. Şu an üzerinde bulunduğumuz tepe 2 bin 200 rakımlı. Terör örgütlerinin yok edilmesi için her daim buradayız. Şu anda timlerimiz gözetlemeye çıkacak. Zırhlı aracımız, termal cihazımız bütün bölgeyi 7-24 kontrol altına almaktadır.

CNN Türk sınırın sıfır noktasında Operasyonların devam ettiği bölgede son durum

"HER TÜRLÜ GÖREVİN ÜSTESİNDEN GELMEYE HAZIRIZ"

Bir timimiz 18 kişiden oluşuyor. Şu an bir unsurumuz burada. Kademeli olarak çıkış yapıyorlar. Bizim hiçbir zorluğumuz yok. Biz her türlü görevin üstesinden gelmeye hazırız. Bütün hava koşullarına, arazi koşullarına eğitilmiş personeldir. Her türlü koşula hazırız.

Haberin Devamı

"BÖLGE KONTROLÜMÜZ ALTINDA"

Şu an bütün silahlarımız, termallerimiz yerli ve milli üretim. Termal cihazlarımızda en uzak noktadaki ısıyı tespit edip etkisiz hale getirebiliyoruz. Bölge tamamen kontrolümüz altında. 1 yıldır buradayım. Bütün Türkiye'ye mesaj verelim. Biz her zaman buradayız. Milletimiz ferah olsun.