Gündem Çocuklara moral oldular

Çocuklara moral oldular

25.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Depremzede çocuklar için farklı şehirleri kapsayan özel bir turneye çıkan Samsun Devlet Opera ve Balesi, Gaziantep, Şanlıurfa ve Osmaniye’de dört gün boyunca pek çok temsil gerçekleştirerek, Adıyaman’a ulaştı. Adıyaman 1 No’lu çadırkentte “Eni’nin Kalbi” çocuk operasıyla depremzede çocuklarla buluşan Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin 15 kişilik turne ekibi, deprem bölgesindeki şartların elverdiği ölçüde eseri sahneledi.

Çocuklara moral oldular

HÜSEYİN ALTUN - Çadırlarda, basketbol sahalarında, okul bahçelerinde, spor komplekslerinde ve açık alanlarda yapılan temsillerde Samsun Devlet Opera ve Balesi koro sanatçıları Hande Anar Kocatürk, Ulaş Kocatürk, Metin Bayram, Serap Bölek ve Melisa Ezer, sanatın iyileştirici gücüyle depremzede çocuklara moral desteği vermeye çalışıyorlar. Tiyatro oyununu beğenen ve eğlenen çocuklar, çok mutlu olduklarını söylediler.

Haberin Devamı

Birlik ve beraberlik mesajı

Adıyaman’daki çadır kentte kurulan mescit çadırının önünde depremzedeler cuma namazı kıldı. Yaşanılan bu felaket sonrası imam, hutbede birlik ve beraberlik mesajı verdi. Depremzedeler ise namaz sonrasında genel olarak “Sıcak bir yuva” dilediklerini ifade ettiler.