Gündem Çok sayıda il için kar alarmı! Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

Çok sayıda il için kar alarmı! Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

12.01.2024 - 18:45 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda 12 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Vatandaşlara yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı çağrısı yapıldı. İşte detaylar...

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Sivas ile Karaman çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay çevreleri kuvvetli gök gürültülü sağanak; Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Trabzon, Rize, Artvin, Giresun illerinin yüksekleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimleride 2 ila 5 derece azalacağı, diger yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Orta Karadeniz'de kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi, Siirt'in doğusu ve Kastamonu'nunkuzeyinde kuvvetli kar, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Trabzon, Rize, Artvin, Giresun illerinin yüksekleri, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, su baskını, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberin Devamı

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

12 İL İÇİN UYARI

Ağrı, Giresun ve Trabzon için sarı kodlu kar uyarısı

Artvin, Bitlis, Rize, Muş, Siirt ve Van için sarı ile turuncu kodlu kar uyarısı

Hakkari ve Şırnak için turuncu kodlu kar uyarısı

Hatay için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

KARTAL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

İstanbul'da etkili olan soğuk havanın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı. Kartal'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu.

Son günlerde etkili olan soğuk havanın ardından Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Yakacık Mahallesi, Aydos Ormanı bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Aydos Yolu'nda trafik oluştu. - Gamze ŞİMŞEK-Ramazan EĞRİ/ İSTANBUL, (DHA)

KARABÜK

Karabük’te akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ardından kentin yüksek kesimleri ve kent merkezi beyaza büründü. Kar yağışı Keltepe Kayak Merkezi, Karabük -Bartın karayolunun 1030 rakımlı Ahmet Usta Geçidi'nde de yoğun kar yağışı etkili oldu. Yoğun kar yağışı ve karla kaplanan yollar sürücülere de zor anlar yaşattı. Karayolları ekipleri kentin ana arterleri ve yol güzergahları üzerinde kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışının gece boyunca devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

BOLU GEÇİŞİNDE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR: KAR KALINLIĞI 10 SANTİMETREYE ULAŞTI

Bolu’da, akşam saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde ve Türkiye’nin en önemli geçiş noktalarından biri olan D-100 karayolu ve Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı geçişinde kar yağışı başladı. Etkisini artıran kar sebebiyle yeşil alanlar beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışının etkili olduğu ve kar kalınlığının 10 santimetreye ulaştığı D-100 karayolu Bolu Dağı kesimi ve D-100 karayolunun Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgelerinde sürücüler dikkatli bir şekilde ilerliyor.

Karayolları ekipleri kar yağışının yolu kapatmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede gece saatlerine kadar kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı nedeniyle ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadı.

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

SİNOP’TA BALIKÇI GEMİLERİ LİMANA SIĞINDI

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan fırtına uyarısı sonrası balıkçı gemileri, Sinop limanına sığındı. Öğlen saatlerinden itibaren etkisini gösteren fırtına balıkçı gemilerinin denize açılmasına engel oldu. Birkaç gün etkili olacak fırtına da limana sığınan gemiler de çalışmanın devam ettiği görüldü. Avlanma sırasında deforme olan balık ağlarının onarımını yapamayan balıkçılar ağların onarımını yapmaya başladı bir taraftan da yeni ağlar örülmeye devam etti.

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

Haberin Devamı

MURADİYE'DE KARDA MAHSUR KALAN ARAÇLAR KURTARILDI

Muradiye’nin Çotuklu yolunda tipi ve kar yağışı nedeniyle Vedaş ekipleri kara saplanarak mahsur kaldı. Bölgeye ulaşan Van Büyükşehir ve Muradiye Belediyesi karla mücadele ekipleri, kurtarma çalışması başlattı. Karla mücadele ekipleri yolu açarak Vedaş ekibini saplandıkları yerden kurtardı. Yine Muradiye’nin Adaklı grup yolunda, yoldan çıkan bazı araçlar ekiplerin çalışmalarıyla kurtarıldı.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı

EDİRNE -4°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 1°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu

KOCAELİ 0°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı

TEKİRDAĞ -2°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR -4°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 0°C, 6°C
Parçalı ve çok bulutlu

İZMİR 3°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

MUĞLA -2°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı, yükseklerinin (Toroslar Mevkii) hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay'da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ADANA 7°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler hafif sağanak yağışlı

ANTALYA 10°C, 17°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA -2°C, 5°C
Parçalı bulutlu

MERSİN 10°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam ilk saatler hafif sağanak yağışlı

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

ANKARA -4°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -4°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu

KAYSERİ -6°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -2°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kastamonu'nun kuzey ilçelerinin yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

BOLU -4°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerine kadar aralıklı kar yağışlı

KASTAMONU -5°C, -1°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçececeği tahmin ediliyor. Yağışların kuzey ilçlerinin yüksekleri kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP 3°C, 5°C
Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu

ZONGULDAK 1°C, 3°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge gemeli karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun illerinin yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

RİZE 2°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

SAMSUN 3°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı

TOKAT -3°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

TRABZON 3°C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, zamanla kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların zamanla yükseklerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AĞRI -5°C, 0°C
Çok bulutlu ve aralıklı kuvvetli kar yağışlı

ERZURUM -7°C, -3°C
Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

MALATYA -3°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı

VAN -2°C, 3°C
Çok bulutlu ve aralıklı kuvvetli kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

DİYARBAKIR 2°C, 8°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

GAZİANTEP 3°C, 7°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

MARDİN 2°C, 6°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

ŞANLIURFA 4°C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu

5 GÜNLÜK TAHMİN

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı

Çok sayıda il için kar alarmı Meteoroloji yeni raporu yayınladı ve uyardı