Gündem Cuma namazı saati 22 Ekim il il | Diyanet illere göre cuma namazı vakitleri

Cuma namazı saati 22 Ekim il il | Diyanet illere göre cuma namazı vakitleri

22.10.2021 - 01:17 | Son Güncellenme:

Her hafta cuma günü, İslam alemi camilerde cuma namazı için saf tutuyor. Bu hafta da hutbe ardından milyonlarca Müslüman camilerde cuma namazını idrak edecek. Diyanete göre il il cuma namazı saatleri araştırılıyor. Cuma namazı saat kaçta kılınacak?

Cuma namazı saati 22 Ekim il il | Diyanet illere göre cuma namazı vakitleri

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirtildiği gibi illere göre cuma namazı vakitleri haberimizde! 21 Ekim günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de Cuma namazı saat kaçta kılınacak? İşte, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana illere göre 21 Ekim cuma namazı vakitleri...

Haberin Devamı

İSTANBUL CUMA NAMAZI SAATİ

21 Ekim Cuma günü İstanbul'da cuma namazı saati: 12:54

ANKARA CUMA NAMAZI SAATİ

Başkent Ankara'da bu hafta cuma namazı saati: 12:38

İZMİR CUMA NAMAZI

21 Ekim'de İzmir'de cuma namazı vakti:13:01

İL İL CUMA NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN...

CUMA NAMAZI HÜKMÜ NEDİR?

Cuma namazı farz-ı ayındır. Farz oluşu Kur’an-ı Kerim, Sünnet ve İcma ile sabittir. Yüce Allah, “Ey inananlar! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında, alışverişi bırakıp hemen Allah’ı anmaya koşun. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah’ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.” (Cum’a, 62/9-10) buyurmaktadır. Hz. Peygamber (s.a.s.) de, “Cuma namazına gitmek, ergenlik çağına ulaşmış her müslüman erkeğe farzdır.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 130; Beyhakî, es-Sünenü’l-Kübrâ, III, 245-246) buyurmuştur. Cuma namazı, Hz. Peygamber (s.a.s.) döneminden günümüze kadar kılınagelmiş ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir farklı görüş ortaya çıkmamıştır.