Gündem Cumhur İttifakı ABB başkan adayı Altınok: Ankara'da ulaşım problem

Cumhur İttifakı ABB başkan adayı Altınok: Ankara'da ulaşım problem

10.03.2024 - 18:45 | Son Güncellenme:

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) başkan adayı Turgut Altınok, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "Makam mevki ayrı bir şey, ilkeli durmak ve ilkeli olmak ayrı bir şey. Türk milletinin değerleri adına bir tane program yapmamıştır. Cumhurbaşkanı adayı olacağı dönemde 'Apo Bey' demiştir. Bunca askerimizin, polisimizin, korucumuzun, Kürt vatandaşımızın katiline kimse 'Apo Bey' diyemez" dedi.

Cumhur İttifakı ABB başkan adayı Altınok: Ankarada ulaşım problem

Turgut Altınok, 'Altı Ok Değil Altınok'a Destek' sloganıyla Ankara'nın Keçiören ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen programda vatandaşlarla bir araya geldi. Burada konuşan Altınok, ülkücü ve milliyetçilere yönelik siyasette ilkenin önemine vurgu yaparak, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP'ye katılma sürecini anlattı. Altınok, Yavaş'ın, 'MHP, CHP'lileşti' dediğini ve sonra gidip CHP'den aday olduğunu belirterek, "Makam mevki ayrı bir şey ilkeli durmak ve ilkeli olmak ayrı bir şey. Türk milletinin değerleri adına bir tane program yapmamıştır. Cumhurbaşkanı adayı olacağı dönemde 'Apo Bey' demiştir. Bunca askerimizin, polisimizin, korucumuzun, Kürt vatandaşımızın katiline kimse 'Apo Bey' diyemez" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'ŞEHİTLERİMİZİN KEMİKLERİNİ SIZLATIYORLAR'

Yavaş'ın Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek isteyenlerle yol yürüdüğünü ve seçimden seçime milliyetçi olduğunu öne süren Altınok, "Bu seçim her seçimden daha önemlidir. Türk milletinin değerlerini dağlara taşlara kazmış vatansever Atatürkçü bunlarla bir olmaz, milliyetçi olmaz. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyorsunuz" dedi.

31 Mart'tan sonra yeni eser ve projelerle Ankara'yı canlandıracaklarını söyleyen Altınok, "Belediyede çalışan hiçbir kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Ankara'da otobüsleri bekleme süresi arttı. Ankara ekonomisine dair bir şey yapılmadı. Belediyenin borcu 3,5 milyardan 20 milyara çıktı. '300 milyar bütçe ile sadece yardım yaptım' diyor; yapılan yardımlar bütçenin yüzde 4'ü. Daha önce Büyükşehir Belediyesi yüzde 8 ayırıyormuş yardımlara. Biz kentimizi eserlerle ilmek ilmek öreceğiz. Ankara, Cumhuriyetimizin başkenti; Cumhuriyetimizin 100 yılında Ankara’ya diktiği bir tane ağaç yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhur İttifakı ABB başkan adayı Altınok: Ankarada ulaşım problem

'ANKARA'DA ULAŞIM PROBLEM'

Altınok, daha sonra Çankaya Seçim Bürosu'nun açılışına katıldı. Altınok , Ankara trafiğinin 2-3 yıl sonra İstanbul trafiğinden daha büyük bir çile haline geleceğini belirterek, "Ulaşım problem. Otobüslerin tamiri yapılamıyor. Dolayısıyla duraklarda bekleme süresi arttı, kuyruklar uzadı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bir tane ağaç dikmek. Gençlerimize, geleceğimize bırakacağı bir tane eseri yoktur. Beş yıl Ankara'nın boş yılı olmuştur" dedi.

Açılışta konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay ise, Ankara'nın son 5 yılında başkente yakışacak hizmetler görülmediğini ifade ederek, "Ankara, Türkiye'nin diğer illeriyle değil, dünyanın diğer başkentleriyle yarışması gereken bir ilimiz. AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok ile başkent Ankara bir marka şehir olacak. Tüm dünyaya baktığımızda henüz o markayı tam oluşturamadık. Şimdi, 100 yıl sonra bu marka şehri Türkiye yüzyılında oluşturmak durumundayız ve inşallah Turgut Altınok başkanımızla biz sizlere bunun sözünü veriyoruz. Artık trafik sorunu olan bir Ankara istemiyoruz. Dün trafik sorunu yoktu, bugün oldu ve başkanımız diyor ki 'Bu sorunu benden sorun, bunu ben çözeceğim.' Altyapı sorunu olan bir Ankara'yı istemiyoruz. Metrosunun yapılmadığı, hiçbir ilave bir şeyin yapılmadığı bir Ankara'nın Ankaralıya verebileceği bir şey olmadığı gibi Türkiye'ye verebileceği bir şey de yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

'ELMADAĞ 5 YILDIR HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALAMADI'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok Elmadağ'da Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına katıldı. Açılışta Altınok'a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da eşlik etti. Burada konuşan Altınok, Elmadağ'ın 5 yıldır hak ettiği hizmetleri alamadığını belirterek, Elmadağ'a yapılacak 50 fabrikanın; altyapı ve büyükşehrin engellemeleri nedeniyle yapılmadığını söyledi. 31 Mart'tan sonra hızlı şekilde alt yapı ve planlama sürecinin tamamlanarak fabrikaların yapımını sağlayacağını belirten Altınok, binlerce insana iş kapısı olacağını dile getirdi. Elmadağ'da ulaşım sorunu olduğunu kaydeden Altınok, "Belediye Başkanı Elmadağ'ın ulaşım sorununu oy istemeye geldiğinde gençlerin şikayetleri üzerine öğreniyor. Ulaşımdan haberi yok. Ankara'nın ulaşım sorunundan haberi yok" dedi.

Haberin Devamı

Elmadağ’ın tüm cadde ve sokaklarının asfaltlarının yapılacağını belirten Altınok, Elmadağlılara bir de müjde verdi. Altınok, "Ulaştırma Bakanımız ile görüştük. Banliyö tren güzergahını Elmadağ'a kadar uzatılmasını sağlayacağız" diye konuştu.

'HANİ SEN EŞİT HİZMET EDİYORDUN?'

Belediye başkanı olduktan sonra Keçiören'de olduğu gibi hizmetlerle Elmadağ'ı kalkındıracağını anlatan Altınok, ilçeye 31 Mart'tan sonra gençlik, kültür, spor merkezi, engelli merkezi, kreş yapılacağını söyledi. Altınok, ulaşım sorununun giderilmesi için 2 bin yeni otobüs alınacağını, istihdam sorununun giderilmesi için Ankara'ya 10 tane organize sanayi bölgesi yapılacağını, Ankara'da 500 bin kişinin iş sahibi olacağını söyledi. Evi olmayanlar için kira öder gibi konut sahibi olacağını ve kısa sürede teslim edileceğini, Ankara'da su fiyatında yüzde 50 indirim yapılacağını, çiftçiye desteklerin artarak devam edeceğini ve 500 litre mazot desteği verileceğini duyurdu. Ankara'nın mevcut Büyükşehir Belediye Başkanının herkesin başkanı olamadığını ifade eden Altınok, "Kızılcahamam'a gidiyor tehdit ediyor. CHP'li başkanı seçmezseniz çilesini çekersiniz ayaklarınıza pranga vurursunuz. Hani sen eşit hizmet ediyordun? Ama şunu bilmiyor Ankara kimdir? Ankara milli mücadelenin merkezidir. Bu vatan hepimizin, Türk, Kürt, Alevi, Sünni hepimiz kardeşiz, kim ayrım yaparsa vatan haini kardeştir" dedi.

Haberin Devamı

'İŞİNE AŞIK BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINA İHTİYAÇ VAR'

Açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Elmadağ'ın elektrik sorununun giderileceğini, doğalgaz olmayan köylere doğalgaz götürüleceğini söyledi. 31 Mart seçimlerinde Turgut Altınok'a destek isteyen Bayraktar, şunları söyledi:

"Ankara'da büyükşehirde Turgut Başkanımıza ihtiyaç var. Kendini Ankara'ya Keçiören'e adamış, belediyeciliğe adamış, gerçekten sizlerden biri olan Turgut Başkanımızı sizin desteğinizle inşallah belediye başkanı yapacağız. Ankara'nın artık kaybedecek zamanı yok. Yol yapmayı gereksiz gören proje yapmayı gereksiz gören seçimden sonra hangi koltuğu kapalım sevdasında bir anlayışa değil hizmete işine aşık bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç var."