Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kocatepe'de törene katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kocatepe'de törene katıldı

26.08.2023 - 15:29 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü kutlamaları için geldiği Afyonkarahisar'da Kocatepe'deki törene katıldı, sonrasında şehitlikteki mezarlara karanfil bıraktı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kocatepede törene katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Büyük Taarruz'un 101'inci yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kocatepe'de yapılan törene katıldı.

Haberin Devamı

Yılmaz, Zafer Turu'nda bisikletle Afyonkarahisar'dan İzmir'e Türk bayrağı götürecek sporculara bayrağı teslim etti.

Sporcular da bayrağı öperek yola çıktı. Yılmaz, Atatürk Anıtı'na Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı çelengi koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Konuşmanın ardından garnizondan görevli bir subay Büyük Taarruz'u katılımcılara anlattı.

Tören sonrası Yılmaz, Büyük Taarruz'da şehit olan Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği'ni ziyaret etti. Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunduğu programda saygı duruşunda bulunuldu, katılanlar İstiklal Marşı'nı okudu. Cevdet Yılmaz sonrasında Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı ve protokol üyeleriyle şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Haberin Devamı
1/8

2/8

3/8

4/8

5/8

6/8

7/8

8/8

'GEÇMİŞİNİ HATIRLAMAYAN TOPLUM HAFIZASI OLMAYAN İNSAN GİBİDİR'

Büyük Taarruz'un 101'inci yılı kutlamaları için Afyonkarahisar'a gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş insanlarıyla bir araya geldi. 'Afyonkarahisar İş Dünyası ile Buluşması' adlı toplantıda sonrasında Yılmaz, basın açıklaması yaptı. Büyük zaferin 101'inci yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Yılmaz, "Bu vesileyle başta Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını tekrar rahmetle, minnetle yad ediyoruz. O ruhu hep diri tutmak durumundayız. Çanakkale ruhunu, Malazgirt ruhunu nasıl diri tutmak durumundaysak aynı şekilde Büyük Taarruz'un ruhunu da diri tutmak durumundayız" diye konuştu.

Dünyada depremler, bulaşıcı hastalıklar, savaşlar, iklim değişikliği gibi sorunlarla karşı karşıya olunduğuna değinen Yılmaz, şunları söyledi:

"Türkiye Yüzyılı diyoruz, 100 yıllık birikimle Cumhuriyetimizin 100 yıllık birikimiyle geleceğe yürüyoruz. Demokrasimizi geliştirirken, kalkınmamızı arttırırken, teknolojimizi, insan gücümüzü geliştirirken bütün alanlarda aynı ruhla, aynı heyecanla hareket etmek durumundayız. O anlamda bu etkinlikler çok önemli. Bize tarihi geçmişimizi, değerlerimizi hatırlatıyorlar. Geçmişini hatırlamayan toplum hafızası olmayan insan gibidir. Geçmişini hatırlayan geçmişini bilen toplumlar geleceğe de çok daha sağlıklı bir şekilde hazırlanabilirler, bakabilirler. Kocatepe'de taarruz emrinin verildiği noktada güzel etkinlikler törenler gerçekleşti. Bunlar geçmişle bağımızı kuvvetlendiriyor. Bir taraftan Malazgirt, bir taraftan Kurtuluş Savaşı, Ağustos Ayı Zaferler ayı ve bunlar arasındaki bağlantıyı da görmeliyiz. Malazgirt Anadolu'nun kapılarını açtı. Afyonkarahisar'da ortaya konan irade ise bu kapıların hiçbir şekilde kapatılamayacağını ortaya koydu. Bu sürekliliği de görmemiz gerekir."

Haberin Devamı

'BEŞ YILLIK KALKINMA PLANIMIZI HAZIRLIYORUZ'

Türkiye genelinde iş insanlarıyla yapılan toplantılar sonrası ekonomi alanında planlamalar yapıldığından bahseden Yılmaz, şöyle konuştu:

"Orta vadeli program hazırlıyoruz. Eylül ayında kamuoyuyla paylaşacağız. Diğer taraftan da 5 yıllık kalkınma planımızı hazırlıyoruz. O planı da ekim ayında Meclisin gündemine taşıyacağız. Orta vadeli programın üç ana ayağı var. Birincisi, para politikamızın ana çerçevesi güncellenmiş haliyle orta vadeli programımızda yer alacak. Detayları Merkez Bankamızı ilgilendiriyor. İkinci husus, maliye politikamız. Detaylı şekilde orta vadeli programda yer alacak. Oradaki temel prensibimiz de depremden kaynaklanan belli süreli harcamalar hariç, bütçe açıklarımızın milli gelire oranını Avrupa Birliği standartlarında tutmak. Bu perspektif için de gelir politikalarımızla, harcama politikalarımızla kamunun belli disiplin içinde ve uygun şartlar altında bütçesini yönetmek. Bunun detayları orta vadeli programda."

Haberin Devamı

'ORTA VADEDE TEK HANELİ ENFLASYON'

Ekonominin farklı sektörlerinden iş insanı ve üreticilerle görüşmelere devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, "Bütün buralardan gelen fikirleri süzerek yapısal reform gündemi oluşturuyoruz. Strateji bütçe başkanlığımız, ilgili tüm kurumlarımız bu reformları da orta vadeli programda halkımızla paylaşacak. Böylece öngörülebilirliği sağlamak istiyoruz. Ekonominin düşmanı belirsizliktir. Siyasi belirsizlikler mayıs seçimleriyle ortadan kalktı. Artık çok daha belirgin bir çerçevedeyiz. Orta vadeli programla teknik anlamda da öngörülebilirliği güçlendiren çerçevemiz olacak. Bu çerçeve içinde yatırım ,istihdam, üretim, ihracat, kalkınma sürecimizi devam ettireceğiz. Özellikle enflasyonla mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürerek istikrar içinde büyüyen Türkiye hedefini gerçekleştireceğiz. Orta vadede tek haneli enflasyona gitmeyi öngörüyoruz" diye konuştu.