Gündem ‘Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan bir kabinemiz olacak’

‘Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan bir kabinemiz olacak’

27.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam ATV - A Haber ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

‘Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan bir kabinemiz olacak’

GÜLDEN GELBAL İstanbul  - Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle: 

Haberin Devamı

LİNÇ KAMPANYALARI RUTİNLEŞTİ: Kendinden olmayana tahammül göstermeyen Kılıçdaroğlu’nun linç kampanyaları rutinleşti. İlk başvurdukları yöntem linç kampanyası. Bunu 14 Mayıs’tan sonra depremzedelere de yaptılar. Kendilerine oy vermedi diye vatandaşlarımıza etmedikleri hakaret kalmadı. Kendinden olmayana yaşam hakkı tanımayan bir zihniyete sahipler. Allah bu zihniyete fırsat vermesin. 

ONLARIN GRAMAJINI BİLİYORDUM: (Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan hakkında) Başbakanlık görevini verdiğimiz zat ayrılığında bir veda konuşması yapmıştı. Pazara kadar değil mezara kadar beraberiz demişti. Diğeri bana istifasını getirirken yanımdaki arkadaşların kifayetsiz olduğundan bahsetmişti. Senin yanındakiler ne kadar kifayetli diye sorduğumda bana cevap verememişti. Ben onların gramajını biliyordum. Biz pazar günü seçimi aldığımızda bunlar paramparça olacaklar. Partimizden ayrılıp bize katılmak isteyenlere kapımızı kapatmadık. Ama sabıkası olanlar ayrı. Bu tabanımızı da üzer. Bu kadar ihanetten sonra bunlara kapıyı nasıl açıyorsunuz derler. Onların birçoğuna da ihtiyacımız yok.  

Haberin Devamı

KADROLAR YENİLENECEK: Meclis’in 28. dönem açılışını Devlet Bey’in başkanlığında gerçekleştireceğiz. Devlet Bey daha önce böyle bir şeyi kabul etmemişti. Ricada bulunduk ve kabul etti. Kabine konusunda ise Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına yakışan bir kabinemiz olacak. Büyük ve güçlü Türkiye idealimize gönül vermiş kadrolarla yola devam edeceğiz. Kadrolarımızı yenilemekten hiçbir zaman geri durmadık, yine durmayacağız. Dinamik ekiplerle yolumuza devam ettik. Pek çok değerli ismimiz mevcut. Kabinemizde Türkiye Yüzyılı vizyonuna ayak uyduracak isimler olacak. 

KARAMSARLIK POMPALIYORLAR: Bunlardan hiç doğru söz duydunuz mu? Ben duymadım. Bunlar topluma sürekli karamsarlık pompalıyorlar. 21 yılda kim bankadan parasını çekemedi? Bu sahtekarlık. Böyle bir şey bizim bankalarımızda hiçbir zaman cereyan etmedi. Bunlarda her numara var? CHP Genel başkanı korku senaryolarıyla insanımızı kandırmaktan vazgeçmiyor. Dün vatandaşlara SMS göndermiş. Kendisi seçilirse vatandaşın kredi kartı borçlarını hazine devralacakmış. Bu nasıl yalan? Bütçeyi nerenin onayıyla çıkaracaksın? Parlamentoda 323’le Cumhur İttifakı var. Cumhur İttifakı sana yol vermedikçe bunu geçiremezsin. Milletimizi kandırma. 

Haberin Devamı

MAÇA GİDECEĞİM: (İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finali) Ben Hakan’la da konuştum. İlker’le de konuştum. Şimdi birisinden birisini söylersem onların da kulağına giderse üzerim. Fevkalade bir durum olmazsa inşallah maça gitmeyi düşünüyorum. 

‘Berat Bey döneminde sondaj gemileri aldık’

‘Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler yakın’

REZERV ÇOK ÖNEMLİ: Petrol ve doğalgazda yeni müjdeler yakın. Berat Bey’in döneminde sondaj gemilerinden alım yaptık. Sondaj gemileriyle kendi kendimize yeter hala geldik. Bu sondajlarla doğalgazı bulduk. Rezerv çok önemli. Ordu ve Rize olayımız var. Birisinde petrol birisinde doğalgaz olayı var. Rezervi iyi yakalarsak çok farklı potansiyele ulaşacağız. Batı Karadeniz’deki aramalarımızı Orta ve Doğu Karadeniz’e de kaydırdık. Ordu ve Kastamonu açıklarında aramalarımız var. Ordu tamam. 

Haberin Devamı

EN BÜYÜK KEŞİF: Petrol keşfi konusuna gelince... Gabar’da Şehit Esma Çevik sahamızın keşfiyle arama ve sondaj çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu sahaya yakın bölgede Türkiye tarihinin en büyük keşfini yaptık. Bu sahamıza da Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın adını verdik. Burada yeni sondajlarla birlikte günlük 100 bin varil petrol üreteceğiz. Türkiye’nin şuan günlük yurt içi petrol üretimi 80 bin varil. Bunu 100 bine çıkaracağız. Bunun yaklaşık 1,5 katını bir sahadan karşılayacağız. Petrol aradığımız bu dağlarda teröristler kol geziyordu. Bunlar sebebiyle bu çalışmalar yapılamıyordu.