Gündem Dana yürek kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Dana yürek kavurma nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

08.10.2019 - 01:10 | Son Güncellenme:

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan dana yürek kavurma, bu akşam sevilen yemek yarışması MasterChef Türkiye'de yapılan yemeklerden biri oldu. Peki günün hakkında en çok arama yapılan konularından biri olan dana yürek kavurma nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?

Dana yürek kavurma nasıl yapılır İşte tarifi ve malzemeleri

DANA YÜREK KAVURMA MALZEMELERİ

Haberin Devamı

750 gr dana yüreği ( kuş başı doğranmış )
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber ü
3 adet kuru soğan
2 adet ortaboy domates
1 çorba kaşığı biber salçası
Biraz pul biber
Biraz karabiber
Ve tuz

DANA YÜREK KAVURMA NASIL YAPILIR?

Kuşbaşı doğranmış dana yüreğini iyice yıkayın suyunu süzün büyük bir tavaya alın ocağa koyun dana yüreği suyunu çekene kadar pişirin.

Suyunu çeken dana yüreğinin üzerine sıvıyağı ilave edin küp küp kesilmiş kırmızı ve yeşil biberi ilave edin hafif yumuşayana kadar soteleyin ve piyaz şeklinde doğradığınız soğanları ilave edin soğanlar kızarana kadar pişirin.

Soğanlar kızarınca küp küp kesilmiş domatesi ilave edin domatesler suyunu çekince biber salçasını,tuzu ve baharatları ilave edip bir kaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

Haberin Devamı

Sıcak sıcak yanında bol ekmekle servis yapın.

Afiyet Olsun.