Gündem Darbe sinyalini medyadan verdi

Darbe sinyalini medyadan verdi

15.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

FETÖ, 15 Temmuz’a giden süreçte gerçekleştireceği hain eylemin işaretlerini kitlesine üstü örtülü mesajlar ile medya üzerinden verdi. FETÖ’ye yakın isimler sosyal medyadan paylaştıkları mesajlarla darbeyi işaret ediyordu.

Darbe sinyalini medyadan verdi

FETÖ, darbe girişiminin işaretlerini kitlesine üstü örtülü mesajlar ile medya üzerinden verdi. Örgütün bu gizli sinyalleri, 15 Temmuz’dan sonra geriye dönük olarak incelendiğinde ortaya çıktı.

Haberin Devamı

FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan firari Osman Özsoy’un darbe girişimi öncesinde katıldığı bir televizyon programında kullandığı cümleler bu işaretlerden biriydi. Özsoy, programda “Türkiye’ye bir şey olmaz. Ben profesör olacağıma, keşke bir albay olsaymışım mesela. Bu süreçte daha çok katkım olurdu. Bir albay olacaktım ben, bu ülkeye daha çok hizmet ederdim” demişti.

Darbe sinyalini medyadan verdi

Darbe mesajları

FETÖ’ye yakın isimlerden Tuncay Opçin ise, darbe girişimi öncesinde 14 Temmuz’da “Yatakta basıp, şafakta asacaklar” tweet’ini atmıştı.

Darbe sinyalini medyadan verdi

Yine FETÖ üyesi Zaman gazetesinin eski Ankara temsilcisi Mustafa Ünal da darbeden iki gün önce “Gör bak neler olacak” diye tweet paylaşmıştı.

FETÖ firarisi Emre Uslu da Twitter’da “Türkiye’ye ne zaman döneceğini” soran takipçisine, “Temmuz 2016” yanıtını vermişti. FETÖ’nün yayın organlarından Sızıntı dergisinin Mayıs kapağı da yine darbeye işaret ediyordu. Kapakta asker kıyafeti giydiği anlaşılan bir kişi, karanlık ortamdan aydınlığa açılan baharı tasvir eden bir kapıyı açıyordu.