Gündem Davet krizine parti yönetiminden yanıt: Katılanlar rahat konuşsun diye

Davet krizine parti yönetiminden yanıt: Katılanlar rahat konuşsun diye

22.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun CHP ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıya İmamoğlu’nun davet edilmemesi polemik yarattı. CHP’li bir kurmay, “Belediye başkanları toplantılarına da örgüt yöneticileri katılmaz, herkes rahat konuşsun diye” açıklaması yaptı.

Davet krizine parti yönetiminden yanıt: Katılanlar rahat konuşsun diye

MEHTAP GÖKDEMİR - CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki “davet” polemiği sürüyor. Kılıçdaroğlu’nun yakın kurmayı, “ilçe başkanlarıyla toplantıya İmamoğlu toplantıya alınmadı” iddiasına ilişkin, “Belediye başkanları ile toplantılara örgüt başkanları, örgüt başkanları ile toplantılara da belediye başkanları katılmıyor. Herkes rahat konuşsun isteniliyor” yanıtını verdi. 

Haberin Devamı

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki soğuk rüzgarlara bir yenisi eklendi. Bu sefer parti kulislerini hareketlendiren konu CHP liderinin İstanbul’da pazar günü ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı. Toplantıya “İmamoğlu’nun alınmadığı” ya da “davet edilmediği” iddiaları çoğaldı. Konuya ilişkin Milliyet’e konuşan Kılıçdaroğlu’na yakın kurmay, şu değerlendirmeleri yaptı: 

“Genel Başkanımız bu konularda hassastır. Her gittiği yerde gerekli bildirimler yapılır. Genel Başkan’ın kimse gelmesin diye özel bir şeyi olmaz. Ayrıca Genel Başkan’ın ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantı ilk defa olmadı, birçok defa ilçe başkanlarıyla toplantı yapmıştır. Ve o toplantılara da belediye başkanları katılmaz. Yani belediye başkanlarıyla yaptığı toplantılara da örgüt yöneticileri katılmaz. Çünkü ne oluyor, herkes rahat konuşsun isteniliyor. Genel Başkanımız il başkanları ile toplantı yapar, MYK üyeleri Genel Başkan’ın onlarla olan bölümüne katılmaz. Çünkü MYK üyeleriyle ilgili de bir şey söyleyebilirler. O nedenle şaşırtıcı olan tabii bunun bu şekilde basında yer alması. Herhalde öyle istiyorlar, yer almasını istiyorlar.”  

Haberin Devamı

"İSTANBUL'DA ELİ GÜÇLÜ DEĞİL"

Parti kulislerinde Ankara örneği de konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da il başkanı adayının belirlenmesi sürecine de belediye başkanlarını karıştırmadığı hatırlatılarak, “İlçelere belediye başkanları karıştı ama Ankara il başkanı adayını belirlerken başkanlara sormadı, kendi karar verdi. Eskiden sorardı. İstanbul’da da onu yapmak istiyor ama orada eli Ankara kadar güçlü değil” deniliyor.  

Kulislerde Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde İmamoğlu ve ilçe belediye başkanlarıyla il başkanı adayı konusunu görüşmek üzere buluşabileceği ve görüşlerini alabileceği konuşuluyor. 

KILIÇDAROĞLU, DP'Lİ ENGİNYURT İLE GÖRÜŞTÜ

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara - DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt dün Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Enginyurt, sosyal medyadan “Memleketin durumunu konuştuk. CHP’den milletvekili seçilmem sebebiyle gösterdiği ilgiye yüz yüze teşekkür ettim. Vefa, İstanbul’da sadece bir semt adı değildir” dedi. Bu paylaşımın ardından kulisler, Enginyurt’un CHP’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı iddiası ile dalgalandı. CHP’li kurmaylar, iddiayı doğrulamadı. Enginyurt, Milliyet’e adaylık konusunun konuşulmadığını belirterek “Gönlümüzden geçer. Ama bunu Kemal Bey’le konuşmadık. Çünkü Genel Başkanımızın konuşması doğrudur” dedi.

Haberin Devamı

Davet krizine parti yönetiminden yanıt: Katılanlar rahat konuşsun diye

ÖZEL'DEN YAPICI, ÖZERDEN VE MATER'E CEZAEVİNDE ZİYARET

İSTANBUL İHA  - CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Bakırköy Kapalı Cezaevinde Gezi davasından tutuklu bulunan Mücella Yapıcı, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’i ziyaret etti. 

Ziyarette Özel’e milletvekilleri Gökçe Gökçen ve Ali Gökçek eşlik etti. Ziyaret sonrası Özel, açıklamada bulundu. Özgür Özel “Özetle şunu söylemek lazım. Sağlıkları, moralleri yerinde ama çok sıkılmış durumdalar. Büyük bir haksızlıkla karşı karşıya olduklarını hepimiz biliyoruz. Bütün Türkiye biliyor, 1,5 yıldır buradalar, 9 sene önce olmuş. Gezi olaylarından dolayı buradalar. O dönemde Taksim Platformu’nun ya da Taksim Dayanışması’nın bileşenleri, katılanları, sözcüleri ya da kendi odalarının oradaki temsilcileri oldukları için oradalar” ifadelerini kullandı. 

Haberin Devamı

Adresi değişene 1 Ekim uyarısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, adres değişikliği yapanların 31 Mart’taki  yerel seçimlerde oy kullanabilmesi için 1 Ekim 2023’e kadar adres bildirimi yapması gerektiğini hatırlattı. Akın duyuru yapma-ları için partili belediyelere yazı gönderil-diğini belirtti. ● ANKARA Milliyet