Gündem DEM Parti Esenyurt'ta ilçe binasına operasyon

DEM Parti Esenyurt'ta ilçe binasına operasyon

20.02.2024 - 09:57 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada terör propagandası yaptığı belirtelen iki kişi, DEM Parti Esenyurt İlçe binasında yakalandı. Yapılan aramalarda çok sayıda yasaklı yayın, gazete ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraf ve posterleri ele geçirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, sosyal medya mecralarında terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen iki kişinin yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

DEM Parti Esenyurtta ilçe binasına operasyon

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı soruşturma dosyası ve Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı sonrası İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Esenyurt'ta 3 adreste arama yaptığı kaydedildi.

DEM Parti Esenyurtta ilçe binasına operasyon

Şüpheliler, DEM Parti Esenyurt ilçe binasında yakalanarak gözaltına alındı. Aramalarda ayrıca çok sayıda yasaklı yayın, gazete ve terörist başı Abdullah Öcalan'ın fotoğraf ve posterleri ile şüphelilere ait dijital materyaller ele geçirildiği belirtildi.

DEM Parti Esenyurtta ilçe binasına operasyon

 

DEM PARTİ İLÇE BAŞKANLIĞINDA YAKALANAN 2 KİŞİ TUTUKLANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik gerçekleşen çalışmalarda, biri kadın 2 kişinin sosyal medya hesaplarında terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi. Polis ekipleri, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı soruşturma dosyası ve Büyükçekmece 3'üncü Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda, Esenyurt'ta ki 3 adreste arama yaptı. Şüpheliler, arama yapılan adreslerden biri olan DEM Parti Esenyurt İlçe Binası'nda yakalanarak gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ayrıca, çok sayıda yasak yayın, gazete ve bölücü terör örgütü liderinin fotoğraf ve posterleri ele geçirildi. Şüpheliler, emniyette yapılan işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.