Gündem DEM Partili isimden ittifak sözleri: Kararları sahada görmediğimiz arkadaşlarımız veriyor

DEM Partili isimden ittifak sözleri: Kararları sahada görmediğimiz arkadaşlarımız veriyor

25.03.2024 - 17:24 | Son Güncellenme:

DEM Parti PM üyesi Ahmet Saymadi yerel seçim hazırlıklarında 'ittifak' çalışmaları ile ilgili konuştu. Mersin'de çeşitli ittifakların olduğunu söyleyen Saymadi, 'İstanbul’da da 22 tane ilçede seçimlere CHP’nin listelerinden giriyoruz. Oralarda belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak. Kararları sahada görmediğimiz arkadaşlarımız veriyor.’ şeklinde konuştu.

DEM Partili isimden ittifak sözleri: Kararları sahada görmediğimiz arkadaşlarımız veriyor

DEM Parti PM üyesi Ahmet Saymadi’nin parti seçim toplantısında şunları söyledi;

Haberin Devamı

AK Parti’nin kazanmasını engel olmak için bir sürü yerde çeşitli ittifak zeminlerini zorladık. Diğer arkadaşlar Kars’ta aday çıkarmadı biz de Manisa’da aday çıkarmadık. Onlar Iğdır’da aday çıkarmadı biz başka bir yerde çıkarmadık. Mersin’de çeşitli ittifaklarımız var hem büyükşehirde hem ilçelerde.

İstanbul’da da 22 tane ilçede seçimlere CHP’nin listelerinden giriyoruz. Oralarda belediyelerin kazanıldığı durumlarda başkan yardımcısı arkadaşlarımız olacak. Büyükşehir belediye meclisinde DEM Parti’nin grubunu kuracaklar. İlk defa İstanbul’da yerelde bu kadar ciddi anlamda temsiliyet yakalayacağız.

"KARARLAR SADECE İSTANBUL'DA ALINMAZ"

İlçede aday çıkarmadınız, ilde neden var? Şimdi bunun da başka bir mesele var. Geçen seçimde CHP’ye oy verdiğimiz için bizde bir CHP’ye oy verme alışkanlığı oluşmasın diye.

Haberin Devamı

Bir yerel seçimde partinin bütün olarak bir yere yönelmesi veya bir yerden uzaklaşması gibi kararlar sadece İstanbul’da sadece genel merkezde alınmaz.

Aday çıkarmayalım, aday çıkaralım, iş birliği kararına bu partinin gördüğünüz sahada çalışanları dışında görmediğimiz arkadaşlarımız da karar veriyor.

Bu kararlar halkla bütünleşmiş, halkın içinde olan demokratik siyasete katılamayan, cezaevinde siyasi yasaklı olan başka yerlerdeki arkadaşlara sorularak edilerek karar veriliyor.

Bu kararlar partinin bütününde neresini anlıyorsanız orayı anlayın kayıt var telefon var rahat konuşamıyoruz diyeyim. Her neresine soruluyorsa soruluyor. Aynı zamanda nevruz haftasındayız.