Gündem Demirtaş aktif siyaseti bıraktı

Demirtaş aktif siyaseti bıraktı

01.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, seçim sürecine yönelik HDP’nin yaklaşımını eleştiren açıklamalarının ardından dün sosyal medya hesabından aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Demirtaş aktif siyaseti bıraktı

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demirtaş, Twitter hesabından Artı Gerçek’te bugün yayınlanacak röportajından bir bölümü paylaşarak, aktif siyaseti bıraktığını duyurdu. Demirtaş, “Ben kendi adıma, halkımıza layık bir politika ortaya koyamadığımız için içtenlikle özür diliyorum. Pratikteki çabalarımla bu eksiklikleri giderme sözü veriyorum. Ayrıca, bana yönelik yapıcı eleştirilere teşekkür ediyorum. Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Demirtaş’ın siyaseti bırakmasını değerlendiren Yeşil Sol Parti Muş milletvekili Sezai Temelli, “Siyasetten emekli olunmaz. Dolayısıyla şu anki duygu haliyle böyle bir şey söylemiş. O siyaseti bırakmak istese de ne biz onu bırakırız ne de siyaset onu bırakır” dedi.