Gündem ‘Deprem bağıra bağıra gelmiş, saray duymamış’

‘Deprem bağıra bağıra gelmiş, saray duymamış’

18.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, devletin bürokratları ve bilim insanları tarafından hazırlanan raporlarda depremin büyüklüğünden etkisine kadar her şeyin yazılı olduğunu belirterek, “Deprem bağıra bağıra gelmiş ama saray duymamış” dedi.

‘Deprem bağıra bağıra gelmiş, saray duymamış’

Öztrak dünkü basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEPREMİ YAZMIŞLAR: Bürokratlar; Kahramanmaraş’ta yaşanacak depremi büyüklüğüne kadar tahmin etmişler. Şehrin neresini nasıl etkileyeceğini sayfa sayfa yazmışlar. Raporlar ortada... Ülkeyi yönetenlere teslim edilmiş. Erdoğan’a soruyoruz; Mehmetçiğe depreme müdahale emrini, neden zamanında vermedin? Gölcük depreminden hemen sonra kurulan ‘özel arama-kurtarma taburu’ neredeydi? Arama kurtarmada tecrübeli madencilerimizi, zamanında sahaya neden sürmedin? Arama kurtarma ekipleri ve araçları enkazın başına neden geç gitti? Erdoğan, depremden sonraki 72 saatte görevini doğru dürüst yapsaydı; can kayıplarımız bu kadar ağır olmayacaktı. Deprem bağıra bağıra gelmiş ama Erdoğan sarayından duymamış. Görevini açıkça ihmal etmiş.

Haberin Devamı

KOF KABADAYILIK: Kof kabadayılığınız millete illallah dedirtti. Millete bu afra tafra, bu kibir de nesi? Boş çuval ayakta durmazmış. Bunların hali de bu. Olağanüstü beceriksizliklerini örtebilmek için, depremi olağanüstü hale getirmeye çalışıyorlar... Artık Erdoğan devri bitmiştir, sayılı günü kalmıştır.

GÜVENLİ EVLER: Biz Atatürk’ün emaneti Hatay’a sahip çıkacağız. Demografik yapısının değişmemesi için her tedbiri alacağız. Seçimden hemen sonra Millet İttifakı olarak “Güvenli Evler” seferberliğini başlatacağız... İstanbul depremine karşı, “Hayat İstanbul” projesini uygulamaya koyacağız.

SEÇİM ZAMANINDA: (Bülent Arınç’ın seçime ilişkin açıklamaları) Bir kere hükümetlerin öncelikli görevi ülkeyi zamanında seçime götürmektir. Bugün yaşadığımız ortamda seçim konuşmak abesle iştigaldir. Çünkü anayasa açıktır, seçim zamanında yapılacaktır.

Yazarlar