Gündem ‘Deprem göçü ile karşı karşıyayız’

‘Deprem göçü ile karşı karşıyayız’

18.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bir deprem göçü ile karşı karşıyayız” uyarısı yaptı.

‘Deprem göçü ile karşı karşıyayız’

Torun, Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında partili belediyelerin deprem bölgesinde yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgiler verdi. Büyükşehir belediye başkanlarıyla çevrimiçi bir toplantı yaptıklarını ifade eden Torun, “Depremin vurduğu illerimizle ilgili bir sorumluluk paylaşımını planladık. Buna göre, artık belirlenen büyükşehir belediyelerimiz, afet bölgelerindeki bir ilimizden sorumlu olacak. Diğer belediyelerimiz de koordinatör belediyemize destek verecek” dedi.

Haberin Devamı

Bir deprem göçü ile karşı karşıya olunduğu uyarısı yapan Torun, “Özellikle büyükşehirlerimize yönelik göç dalgası artarak devam ediyor. Bugün itibarıyla; Mersin’e 337 bin, Antalya’ya 133 bin, Muğla’ya 35 bin, Ankara ve İstanbul’a da on binlerce depremzede vatandaşımız ulaşmış bulunuyor” diye konuştu. Torun şöyle devam etti: “Belediyelerimizin bu hizmetleri aksamaya yol açmadan sürdürmeleri için mali olarak desteklenmeleri artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Belediyelerin üzerindeki ağır yük, bir an önce hafifletilmelidir. Öncelikle; belediyelerin Bankası olan İller Bankası üzerinden, belediyelere ek kaynak planlaması bir an önce yapılmalıdır. Belediyelerin ve belediye şirketlerinin kamu kurumlarına olan borçları, yeniden yapılandırılmalıdır” dedi.