Gündem Depremden dolayı İstanbul'da okullar tatil olacak mı? Valilik'ten açıklama!

Depremden dolayı İstanbul'da okullar tatil olacak mı? Valilik'ten açıklama!

24.09.2019 - 15:11 | Son Güncellenme:

Marmara Denizi açıklarında 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbulluları korkutan bu deprem eğitim hayatını da etkiledi. Marmara Denizi'nde yaşanan deprem sonrasında bazı okullarda öğrenciler, tedbir amacıyla dışarıya çıkarıldı. Yaşanan son dakika olaylarından sonra İstanbullular'da okulların tatil olup olmayacağı konuşulmaya başladı.

Depremden dolayı İstanbulda okullar tatil olacak mı Valilikten açıklama

İstanbul'da yaşanan son dakika depreminden sonra İstanbullular deprem hakkında arayışa koyuldu. Depremin kaç şiddetinde olduğu, depremin tam nerede olduğu, depremde herhangi bir hasarın meydana gelip gelmediği ve depremden dolayı okulların tatil olup olmayacağı gündeme geldi. İşte İstanbul'da yaşanan son dakika haberlerinden sonra merak edilen o sorulara İstanbul valiliği açıklama getirdi.

Haberin Devamı

 VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre, Marmara Denizi Silivri Marmara Ereğlisi açıklarında saat 11.00'de 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır." ifadelerine yer verildi.

İstanbul Valiliği'nden bir son dakika açıklaması daha geldi. Deprem nedeniyle valilikten yapılan açıklamada, "İlimizdeki hiçbir okulumuzda eğitim öğretimi kesintiye uğratacak yönde herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" denildi.