Gündem Depremin 248. saatinde enkazdan çıkan Aleyna Ölmez konuştu

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkan Aleyna Ölmez konuştu

16.02.2023 - 17:25 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 248’inci saatte arama kurtarma ekiplerince enkazdan çıkarılan Aleyna Ölmez, “İyiyim, teşekkür ederim. Bir şey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” derken, doktorlar da Ölmez’in durumunun iyi olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna Ölmez’in ailesiyle telefonda görüştü.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmaları 11. günde de devam ediyor. Bu çerçevede Kahramanmaraş’a bağlı Dulkadiroğlu ilçesi Kayabaşı Mahallesi Atabey Apartmanı’nda depremin 248’inci saatinde ekiplerce enkazdan çıkarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Hastanesine götürüldü. Doktorlar, Ölmez'in ilk tedavisini çocuk acilde yaptı.

Haberin Devamı

Tedavi esnasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ölmez, iyi durumda olduğunu belirterek, “Teşekkür ederim. Bir şey yoktu elimde. Kendi kendime vakit geçirmeye çalıştım” dedi.

Ölmez'in teyzesi Güler Duman ise "Mutluyuz çok şükür, inşallah hayırlısıyla tamamen ayağa kalkarsa daha da mutlu oluruz. Çok şükür, bin şükür dualarımızın karşılığı oldu. Allah'a 11 gündür dua ediyorduk, hamdolsun, çok şükür sağlıklı bir şekilde kavuşabildik” ifadelerini kullandı.

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkan Aleyna Ölmez konuştu

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Dilber, Ölmez'in sağlık durumuna ilişkin, vücut ve böbrek bozulmamasının kendilerini şaşırttığını kaydederek, “İnanılmaz bir şey. Sağlık durumu çok iyi. İlk geldiğinde 'Aleyna nasılsın?' dedim, 'Hocam çok iyiyim' dedi. Her geçen saat daha iyi oluyor. Çok daha iyi. Şimdi, Ankara'ya gönderiyoruz. Biraz travma var tabii. Travmanın etkileri nedeniyle biraz bu ortamdan uzaklaştırmak da gerekiyor. Vücudunda çok önemli bir kırığı yok. Beyin fonksiyonları iyi. Bütün organları iyi durumda. Daha iyi bir ortama çekmek istiyoruz onu” diye konuştu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALEYNA ÖLMEZ’İN AİLESİYLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremden 248 saat sonra enkaz altından çıkarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez'in teyzesi Güler Duman ile telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Aleyna Ölmez’in depremde hayatını kaybeden annesi Birgül Ölmez ve babası Cengiz Ölmez için aileye baş sağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimden onlara cennetiyle cemaliyle muamele niyaz ediyoruz” dileğinde bulundu.

Aleyna Ölmez’in bundan böyle teyzesi Güler Duman’a emanet olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim de üzerimize ne düşüyorsa her şeyiyle hazırız” ifadesini kullandı.

Ambulans uçakla Ankara’ya getirilerek Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan Aleyna Ölmez’in sağlık durumu halkında Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar’dan bilgi aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aleyna’nın durumunun iyi olduğunu öğrenmekten mutlu olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah kısa zamanda hemen servise de çıkar. Süratle inşallah şifasını görürüz, sağlıklı halini de görme fırsatını elde ederiz” diye konuştu.

Aleyna Ölmez’in teyzesi Güler Duman da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ilgililere teşekkür etti.

REKTÖR ÜNÜVAR: BÖBREKLERİNDE PROBLEM OLMAMASI FEVKALADE BİR DURUM

Kahramanmaraş'ta depremin 248'inci saatinde enkazdan çıkarılan ve ambulans uçak ile Ankara'ya getirilen Aleyna Ölmez'in tedavi altına alındığı Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi'nde durumu hakkında bilgi verildi. Ankara Üniversitesi Rektörü Ahmet Necdet Ünüvar, "Bugün 248 saat sonra depremden sağ kurtarılan Aleyna Ölmez kardeşimizi Ankara Üniversitesi Tıp fakültesi Cebeci hastanesine geldi kabul ettik. Şu anda çocuk yoğun bakım ünitesine yatırdık. Arkadaşlarımız tıbbi durumunu değerlendiriyorlar. Sonra duruma göre gereken açıklama yapılacak. Kahramanmaraş'tan itibaren Türkiye kamuoyu konuyu takip ediyor. Gerçekten bizim için önemli bir umudumuz oldu. Kahramanmaraş'ta ilk müdahaleyi yapan Alptekin hocanın da ifade ettiği gibi hakikaten 11 gün sonra böbrekleri ile ilgili ciddi bir problem olmadan çıkmış olmasını hakikaten fevkalade bir durum olarak da değerlendirmek mümkün" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Depremin 248. saatinde enkazdan çıkan Aleyna Ölmez konuştu

'HASTALARIMIZIN TEDAVİSİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR'

Hastanede yatan diğer depremzedeler hakkında da bilgi veren Ünüvar, "Biz yaklaşık 700 depremzede vatandaşı hastanemize kabul ettik. Onlardan şu an itibariyle 180 hastamız yatıyor. 25 tanesi de Cebeci Hastanemizde yatıyor. Diğerleri İbn-i Sina Hastanemizde yatarak tedavi görüyorlar. Cebeci Hastanemizde şu an da 11 tanesi yoğun bakımda olmak üzere 25 hastamız var. Herhangi bir vefat eden vatandaşımız yok. Hepsinin tedavisi yakından takip ediliyor" diye konuştu.