Gündem Depremzede çocukların eğitimine destek olacaklar

Depremzede çocukların eğitimine destek olacaklar

09.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Roche Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ebeveynlerini kaybeden çocukların eğitimlerine ara vermeden devam edebilmesi için Türk Eğitim Derneği (TED) ile güçlerini birleştirdi. 

Depremzede çocukların eğitimine destek olacaklar

İşbirliği kapsamında Roche Türkiye, TED tarafından başlatılan ve Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonuyla hayata geçirilen “Deprem Geleceğimizi Yıkmasın” burs fonuyla iki yüz öğrenciye sekiz yıl boyunca akademik, psikolojik, ayni ve sosyal destek ile maddi destek sağlayacak. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaokul düzeyindeki çocukların eğitimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen projenin imza töreninde konuşan TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu “Ülkemizin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği, 95 yıllık geçmişiyle ülkemizin yaşadığı tüm zorlu dönemlerde çocuklarımızın yanında olmuştur. Depremde ebeveynlerini kaybetmiş çocuklarımızın boşta kalan ellerini tutmak da borcumuz. Onlar için ‘Deprem Geleceğimizi Yıkmasın’ kampanyamızı başlattık. Bizler işi gençlik ve onların nitelikli eğitimi olan bir sivil toplum kuruluşu olarak eğitim yaşamları boyunca evlatlarımızın yanında olmayı bir sorumluluk ve görev biliyor, çok değerli katkıları nedeniyle Roche Türkiye’ye teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

Umut olacaklar 

Global vizyonları doğrultusunda önceliklerinin daima toplumun ihtiyaçlarını karşılamak ve yaşamları iyileştirmek olduğuna dikkat çeken Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Dr. Natasa Klicko da “Sağlık hizmetlerinin devamlılığı için çalışmalarımızı sürdürürken depremzede çocukların eğitim hayatlarının da kesintiye uğramaması için eğitim desteği sağlamak üzere harekete geçiyoruz” diye konuştu. 

Roche Diagnostik Türkiye Genel Müdürü, Türkiye & Orta Asya ve Kafkas Ülkeleri Yönetim Merkezi Başkanı Jordi Fernandez Capo ise şunları söyledi: “Türk Eğitim Derneği ile bu yeni işbirliğimizden dolayı gurur duyuyoruz, çünkü depremde ebeveynlerini kaybeden çocuklara umut vermek için eğitim ve öğretim hayatlarını desteklemenin ilk adım olduğuna inanıyoruz. Sağlık hizmetlerinin sürekliliğine odaklanmaya devam ederken, bu ortaklıkla bölgenin iyileşmesine katkı sağlamayı umuyoruz.”