Gündem Depremzedeler Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda yakınlarını andı! 'Herkesin acısı aynı'

Depremzedeler Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda yakınlarını andı! 'Herkesin acısı aynı'

05.02.2024 - 23:36 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş’ta asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde onlarca kişinin öldüğü Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda toplanan vatandaşlar, vefat eden yakınları için dua etti.

Asrın felaketinin 1. yılında onlarca kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nden geriye kalan boş alanda hüzün ve gözyaşı vardı. Geç saatlerde Ebrar Sitesi'nin bulunduğu alanda toplanan vatandaşlar, Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından ölenler için dua etti.

Haberin Devamı

Sitede yakını ölen Ayşe Kartal, “Tekrar aynı acıları yaşıyoruz. 1 sene olmamış gibi sesleri kulaklarımdan gitmiyor. Sanki dün konuşmuşuz gibi. İhmalkarlık öldürdü deprem kadar. Benim ablam vardı. Depremden 2 ay sonra yeğenimin düğünü olacaktı, olamadı. Çeyizlerini aldık. 7 yaşındaki yeğenim yaşadı. Durulmuyor ki evde, buraya geldik. Herkesin acısı aynı” şeklinde konuştu.

Depremzedeler Ebrar Sitesinin bulunduğu alanda yakınlarını andı Herkesin acısı aynı

Niyazi Gökdoğan ise, “Ebrar Sitesi'nde Reyhan Apartmanı'nda 2’inci katta arkadaşımın annesi yaşıyordu. Biz sonradan öğrendik enkazda olduklarını. 16’ıncı saatte sivil bir ekip annesi ve babasını kurtarmaya geliyor. 16’ıncı saatte arkadaşım kurtuluyor. Ne yazık ki annesi kurtulamadı. Annesi 4 gün kaldı. Arkadaşım 16 saatte kurtuldu. Sivil ekipten annesi ve babasını kurtarmaya gelen ekipler ailesini kurtaramadı, hayatlarını kaybettiler” dedi.

Haberin Devamı

Depremzedeler Ebrar Sitesinin bulunduğu alanda yakınlarını andı Herkesin acısı aynı

MALATYA'DA 78 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ HAKİMBEY APARTMANI ARSASINDA DUYGUSAL ANMA

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Mehmet Buyruk Caddesi üzerindeki Hakimbey apartmanı merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 büyüklüğündeki depremin ilk saniyelerinde yıkıldı. Aralarında Milli Basketbolcu Nilay Akdoğan'ında bulunduğu 78 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti. Depremin yıl dönümünde yakınlarını enkaz altına kaybeden vatandaşlar anma etkinliği düzenledi. Bina enkazının kaldırıldığı arsaya gelen vatandaşlar, 'Adalet-6 Şubat, Hakimbey- 4:17' yazıp kaybettikleri yakınlarını anmak için gecenin ilk saatlerinden itibaren nöbet tutmaya başladı. Depremzedeler, hafızalarında canlandırdıkları acı olaylar nedeniyle duygusal anlar yaşadı.

Depremzedeler Ebrar Sitesinin bulunduğu alanda yakınlarını andı Herkesin acısı aynı

DEPREMDE KARDEŞİNİ KAYBEDEN GÜLHAN: 6 ŞUBAT BİZDE KAPANMAYACAK BİR YARA

Kahramanmaraş'ta yaşayan Gülhan Sarp'ın esnaf kardeşi Halil Sarp, 6 Şubat'ta saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depreme Ebrar Sitesinde arkadaşlarının evinde yakalandı. Bulundukları binanın yakılması sonucu 8 arkadaştan Halil Sarp ile birlikte 5 kişi hayatını kaybederken, 3 kişi ise enkazdan yaralı kurtarıldı. Gülhan Sarp, kardeşinin hayatını kaybettiği depremin yıl dönümünde Ebrar Sitesinde düzenlenen anma programına katıldı.

Haberin Devamı

Depremzedeler Ebrar Sitesinin bulunduğu alanda yakınlarını andı Herkesin acısı aynı

'KOCAMAN BİR MEZARLIK'

Yaşanan olayı anlatan abla Sarp, "Şu anda bulunduğumuz noktada yaşanan depremde bende kardeşimi kaybettim. Şu anki yayını kocaman bir mezarlıktan yapıyorsunuz. Burası tam 1 yıl önce bugün çok sıradan bir alandı. Herkesin hayalleri, umutları ve yarına planları vardı. Tabi 04.17'den sonra birçok insanın olduğu gibi bizimde hayatlarımız ve hayallerimiz yarım kaldı. Çok zorlu bir süreçten geçtik. Halen de geçiyoruz. 'Yaralarımız sarıldı mı?' derseniz hayır yaralarımız sarılmadı. Kolay bir acı yaşamadık. 'Geçecek mi?' derseniz geçmeyecek" diye konuştu.

Depremzedeler Ebrar Sitesinin bulunduğu alanda yakınlarını andı Herkesin acısı aynı

'ŞU AN BURASI YANGIN YERİ'

'6 Şubat bizde kapanmayacak bir yara' diyen Sarp, "Benim erkek kardeşim 22 yaşındaydı. Hayalleri vardı, yaşlanamadı. Asker olamadı, damat olamadı, baba olamadı. Şu an burası yangın yeri. O geceyi biraz hayal ederseniz aslında düşünemeyeceğinizin çok daha fazlasını yaşadık. Ben Ebrar Sitesi aileleri olarak burada hayatını kaybeden insanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kayıplarımız var, bunlara dikkat çekmek istiyorum. Bizim bir mezarımız var ama bazı insanların DNA eşleşmesi olmadığı için kayıp. Dolayısıyla 1 yılı devirdiğimiz için ölü olarak değerlendiriliyor. Çok acı bir durum" ifadelerini kullandı.  

Haberin Devamı

Sözlerini sürdüren Sarp, "Kardeşim Halil Sarp esnaftı. Burada arkadaşlarıyla toplanmıştı. 8 arkadaş bir araya gelmişlerdi. 3'ü sağ çıktı. Diğerleri vefat ettiler. Misafir olarak geldiği bu yerden kendisinin ve arkadaşlarının cansız bedenleri çıktı" dedi.