Gündem Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) burs başvuruları başladı! DYK burs başvurusu nasıl yapılır?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) burs başvuruları başladı! DYK burs başvurusu nasıl yapılır?

26.11.2021 - 12:31 | Son Güncellenme:

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) öğrenci başvuruları alınmaya başladı. MEB tarafından yapılan açıklamada DYK kurslarına 6 ve 10'uncu sınıflarda dahil edilirken başvuruda bulunacak olan adaylar DYK başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağı sorusuna yanıt arıyor. Peki DYK e-Kurs başvuruları nasıl yapılır?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) burs başvuruları başladı DYK burs başvurusu nasıl yapılır

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) kurs başvuruları alınmaya başlandı. 26-29 Kasım tarihleri arasında alınacak olan başvuruların ardından kurslar 29 Kasım tarihinde başlayacak. DYK e-Kurs başvurusu nasıl yapılacak sorusu adaylar tarafından merakla araştırılırken MEB yaptığı açıklama ile DYK kurs kapsamının genişletildiğini duyurdu

Haberin Devamı

DYK KURS BAŞVURUSU NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) başvuruları, odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-kurs modülü üzerinden gerçekleşecek.

Kursiyerler, e-Devlet üzerinden e-Kurs Modülüne giriş yapabileceği gibi e-Kurs Modülünün kendilerine otomatik oluşturduğu şifreler ile kurs başvurusunda bulunabilirler.

Öğrenci/kursiyerler kurs merkezince belirlenen derslerden ve kurs talebinde bulunan öğretmenler arasından tercihte bulunarak başvuru yapabilir.

DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI (DYK) İŞ AKIŞI

Buna göre kurs merkezi başvurularının alınması ve onaylanması 19-22 Kasım'da yapılacak. Öğretmen başvuruları alınması 23-25 Kasım'da, öğrenci başvurularının alınması ve kurs sınıflarının oluşturulması ise 26-29 Kasım'da alınacak.

Kurslar, 29 Kasım'da başlayacak.