Gündem Devlet memurları için E-bordro hizmeti!

Devlet memurları için E-bordro hizmeti!

13.08.2016 - 09:47 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’ndan kamu çalışanlarına e-bordro hizmeti. Kamu çalışanları maaş bordrolarını artık sanal ortamdan e-bordro uygulaması aracılığı ile alabilecek. E-Bordro uygulaması Maliye Bakanlığı’nın resmi bir internet hizmetidir.

Devlet memurları için E-bordro hizmeti

Teknoloji yüzyılında, yakalan gelişim ivmesi dünyanın her yerinde toplum yaşantısı içerisinde çok önemli etkilere yol açıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişimini sürdüren modern mobil teknoloji sayesinde insanların bulundukları her yerden internete erişim sağlayarak sadece birkaç dakika içerisinde kolayca pek çok işlemini gerçekleştirebilme avantajından yararlanabiliyor olması hem akıllı cihazların hem de internet hizmetlerinin son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasına yol açıyor. Gelişen modern mobil teknoloji ile birlikte internet kullanım oranlarının Türk toplumu genelinde çok yüksek düzeylere ulaşmaya başlamasından dolayı internet hizmetleri de oldukça yoğun şekilde kullanılmaya başlandı. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde internetin sunmakta olduğu önemli işlem kolaylıklarından ve avantajlarından tüm vatandaşların her bir kamu işleminde de yararlanabilmesinin sağlanabilmesi amacı ile kamu kurumları tarafından da dijital hizmetler sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de devlet kurumları tarafından sunulmaya başlanan başlıca dijital hizmet uygulamalarından birisi olarak ön plana çıkan e-bordro uygulaması doğrudan Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından faaliyete geçirilmiş bir dijital hizmet uygulamasıdır. Türkiye’deki her bir kamu görevlisinin son derece pratik ve kolay bir şekilde en güncel aya ait olan memur maaşının, maaş bordrosu bilgisini internet kolaylığında öğrenebilmesi sağlanıyor. Bu yüzden de Türkiye’de kamu çalışanları tarafından elektronik ortam üzerinde Maliye Bakanlığı’nın kendilerine sunmuş olduğu bu e-bordro hizmet uygulamasını son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro isimli dijital hizmet uygulaması üzerinden her bir kamu çalışanının en güncel memur maaşımın maaş bordrosu bilgisine ulaşabilmesi sağlanıyor. Böylelikle kamu personelleri artık her aldıkları maaşlarının ayrıntılı dökümlerinin yer aldığı maaş bordrosunu çok daha pratik bir şekilde görebilme şansına sahip olabiliyor. Her ay verilen memur maaşına istinaden Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen maaş bordrosunun, elektronik ortam üzerinde yer alan e-bordro uygulamasında da kamu çalışanları ile paylaşılması, bu alanda da kamu personellerine çok önemli kolaylık ve avantajların sunulabilmesine olanak sağlıyor.

Sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veren Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama isimli uygulaması yoğun olarak kullanılıyor. İnternet üzerinde vatandaşın hizmetine doğrudan Maliye Bakanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması sanal devlet portalı e-Devlet sistemi üzerinden kullanılabiliyor. Kamu personellerinin sanal platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki ‘sisteme giriş’ ekranında ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘e-imza ile giriş’ ve ‘e-Devlet şifresi ile giriş’ gibi 4 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisini kullanarak, sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Bu şekilde giriş yapan kamu personelleri Maliye Bakanlığı’nın e-Devlet sistemi üzerindeki e-hizmetler sayfasında yer alan e-bordro hizmeti ekranından istenen yıl/ay dönemine ait olan maaş bordrosunu tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebiliyor.