Gündem Devlet memurlarına özel E-bordro uygulaması!

Devlet memurlarına özel E-bordro uygulaması!

24.07.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması kamu personellerine önemli bir avantaj sunuyor. Kamu personelleri internette Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulamasıyla sadece güncel aya ait maaş bordrosunu değil aynı zamanda da geçmiş dönem maaş bordrolarını görebiliyor. Maliye Bakanlığı e-bordro uygulamasında kamu personelleri sadece istedikleri yıl ve ay bilgisini girerek, o dönemin maaş bordrosunu inceleyebiliyor.

Devlet memurlarına özel E-bordro uygulaması

Türkiye’de kamu hizmetlerinde teknolojik altyapı ve entegrasyon çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Özellikle Türkiye’nin akıllı cihaz pazarında dünyanın en önemli alanlarından birisi haline gelmesi ile birlikte hem artan akıllı cihaz kullanımı hem de beraberindeki yoğun internet kullanımı, devlet kurumlarının bu teknolojik gelişmelere kayıtsız kalamamasına yol açtı. Bu sebep ile de Türkiye’de tüm devlet kurumları tarafından vatandaşa sunulan hizmetlerden, altyapısal çalışmalara kadar her aşamada teknoloji ve internet temellerinden faydalanılmaya başlandı. Bu kapsamda vatandaşa çok önemli fırsatlar ve kolaylıklar sağlayacak dijital hizmetler sanal ortamdaki yerini alırken bu alandaki en somut örneklerden birisi de Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama hizmet uygulamasıdır.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de kamu kurumlarında görev alan tüm vatandaşların kullanabilmekte olduğu resmi bir dijital Maliye Bakanlığı hizmeti olan e-bordro uygulaması ile birlikte kamu personelleri maaş bordrolarını sanal ortam üzerinden inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor. Kamu personellerinin her ay başında almaya hak kazandıkları memuriyet maaşlarının tüm ayrıntılı bilgilerinin döküm şeklinde yer aldığı ve yasal olarak vatandaşa verilmesi gerekli olan maaş bordrosunu sanal ortam üzerine taşıyan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması, kamu personellerine maaş bordrosu ayrıntılı incelemesi hususunda çok önemli bir avantaj sağlıyor. Kamu personelleri maaş bordroları üzerinden net memur maaş, brüt memur maaşı, kesintiler, ikramiyeler ve primler gibi tüm detaylı maaş bilgilerini ayrıntılı döküm olarak her ay memur maaşıyla alabiliyor. Günümüz modern Türkiye’sinde başta bankacılık işlemleri olmak üzere pek ç0ok resmi işlemde de gerekli olabilen başlıca yasal evraklardan birisi olan maaş bordrosuna ilişkin olarak Maliye Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan online e-bordro uygulaması oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sanal ortam üzerinde yer alan e-bordro uygulaması Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı’nın bir ürünüdür. Türkiye’de tüm kamu personellerinin güncel aya ait veya geçmişe dönük maaş bordrosu incelemelerini internet kolaylığında gerçekleştirebilmelerine yardımcı olan e-bordro uygulaması üzerinden her bir maaş detayını görebilme şansı bulunuyor. Maliye Bakanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro uygulamasına günün her saatinde erişim sağlayabilen kamu personelleri maaş bordrosu içerisinde tespit etmiş oldukları hata veya eksiklikleri Tahakkuk birimi aracılığı ile ilgili hataya ilişkin olarak itiraz bildiriminde de bulunabiliyor.

Bu gibi sağladığı önemli kolaylıklar ve avantajlar dolayısı ile de günümüz modern Türkiye’sinde kamu personelleri tarafından internet üzerinde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün kendilerine sunmuş olduğu e-bordro uygulamasına yoğun şekilde ilgi gösteriyor. İnternet erişiminin söz konusu olduğu her noktadan kullanılabilmekte olan bu Maliye Bakanlığı maaş bordrosu uygulaması sadece kamu personellerine yönelik olarak hizmet veriyor. Bu kapsamda kamu personelleri internet erişimi sağlayabildikleri her yerden sanal devlet portalı e-Devlet sistemi veya Maliye Bakanlığı resmi portalı üzerinden erişim sağlayabileceği e-bordro uygulamasında kolay bir şekilde kişisel bilgilerini girerek, sisteme giriş yapabiliyor.