Gündem Devrilen otobüste altı ölü, 35 yaralı

Devrilen otobüste altı ölü, 35 yaralı

01.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amasya Merzifon’da otobüs yoldan çıkıp yaklaşık 150 metre ilerledikten sonra devrildi. Kazada altı yolcu öldü, şoför dahil 35 kişi yaralandı. Yolda fren izi olmaması dikkat çekti.

Devrilen otobüste altı ölü, 35 yaralı

Amasya’nın Merzifon ilçesinde dün sabah saatlerinde sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otobüsün devrilmesi sonucu altı kişi öldü, 35 kişi de yaralandı. Amasya Valisi Yılmaz Doruk, “Otobüsün kanala çarptığını düşünüyoruz. Yolda fren izi yok” açıklamasını yaparken kazanın nedeni araştırılıyor.

Haberin Devamı

İzmir’den Tokat’ın Erbaa ilçesine giden Kemal Öz (55) yönetimindeki Erova Turizm’e ait yolcu otobüsü, Merzifon-Çorum kara yolunun 5. kilometresinde, Çayırözü köyü mevkiinde dün sabah 07.00 sıralarında devrildi. Kazada, Hilal Çelebi (18), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Durmuş Uysal (45), Urguç Karadayı (51) hayatını kaybederken, şoför Öz’ün de aralarında bulunduğu 35 kişi yaralandı.

Ağır yaralılar var

Amasya Valisi Doruk, olay yerinde yaptığı incelemenin ardından, “Beşi olay yerinde olmak üzere, bir de hastanede vefat eden vatandaşımızı kaybettik. 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan ikisi ayakta tedavi edildi. Durumları iyi ama 33 vatandaşımızın tedavileri sürüyor. Bunlar arasında tabii durumu ağır olanlar ve ameliyata alınanlar var. Hepimize geçmiş olsun” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Doruk, kazanın olduğu yerde fren izi olmadığını kaydetti. Doruk, “100-150 metre kadar yoldan çıkmış, yolun kenarında bir kanal var. O kanala çarpması sonucu otobüsün yan yatmasını değerlendiriyoruz. Onun dışında ihmal olayları, yapılacak soruşturmalar sonrası ortaya çıkacak” dedi.

Siyasilerden mesajlar

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazanın ardından yaptığı açıklamada hayatını kaybeden vatandaşlar için baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyerek, “Merzifon Cumhuriyet Başsavcılığınca kaza ile ilgili gerekli adli soruşturma başlatılmıştır” dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yaralılardan 33’ünün ambulans ve UMKE timleriyle hastaneye nakledildiğini, iki kişinin ise herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadığını beyan ettiklerini aktardı. Bakan Koca, “Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, tedavileri için elimizden geleni yapacağız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medyadan “Kazada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır; yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez de “Başımız sağ olsun. Altı vatandaşımızı kaybettik. İçinde genç kardeşlerimiz, öğrencilerimiz var. Okulların açılması sebebiyle öğrenci hareketliliğinin karayollarında çok yoğun olduğu bir dönem” ifadelerini kullandı.

Dört genç üniversite öğrencisiydi

Kazada hayatını kaybedenlerden Melisa Kor, Edanur Çelik, Semanur Tahtakılıç ve Hilal Çelebi’nin, Amasya Üniversitesi öğrencileri olduğu öğrenildi. Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, hayatını kaybeden gençler için taziye mesajı yayımladı. Rektör Turabi “Üniversitemizde öğrenim gören Hilal Çelebi, Semanur Tahtakılıç, Edanur Çelik ve Melisa Kor’un Amasya’mızın Merzifon ilçesinde geçirdikleri elim kaza sonucunda vefat etmeleri hepimizi derinden yaralamıştır. Kıymetli öğrencilerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Amasya Üniversitesi ailesine başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.