Gündem DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2019 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman?

DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu? 2019 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman?

08.06.2019 - 20:10 | Son Güncellenme:

Eğitim hayatını lisansa tamamlamak isteyenleri yakından ilgilendiren Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için heyecan dorukta. ÖSYM tarafından uygulanacak olan DGS sınavının giriş yerleri belli oldu mu? 2019 DGS ne zaman yapılacak?

DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu 2019 Dikey Geçiş Sınavı ne zaman

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı için hazırlıklar sürüyor. Üniversite öğrencilerinin katılabileceği DGS'ye geri sayım başladı. Peki DGS ne zaman gerçekleşecek? DGS sınav giriş yerleri belli oldu mu?

Haberin Devamı

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ BELLİ OLDU MU?

Dikey Geçiş Sınavı(DGS) giriş yerleri henüz belli olmadı. 2019 DGS'nin sınav giriş belgeleri yayımlandığında haberimizin içeriğinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

DGS NE ZAMAN UYGULANACAK?

Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacaktır.

SINAVIN KAPSAMI

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır