Gündem DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihlerin son günü ne zaman?

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihlerin son günü ne zaman?

04.09.2021 - 21:41 | Son Güncellenme:

DGS tercihleri 7 Eylül'e kadar sürecek. Tercihlerini bitirmeyenler başvuruların nasıl yapılacağını sorgularken işlemlerini tamamlayanlar ise sonuç tarihine odaklanmış durumda... Sıkça sorulan soruların başında "DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercihlerin son günü ne zaman?" yer alıyor.

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak Tercihlerin son günü ne zaman

DGS tercihlerini tamamlayanları sonuç heyecanı sardı. Sınavdan başarılı puan alıp işlemlerini tamamlayanlar "DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap ararken henüz bitirmeyenler ise başvuruların nasıl yapılacağını ve son günü araştırıyor. İşte detaylar...

Haberin Devamı

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercih sonuçlarını ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM'den yapılan bir açıklama yok. Geçen yıl tercihler 2 Ekim'de son bulmuş sonuçlar 7 Ekim'de ilan edilmişti. Bu süre incelendiğinde bu yıl sonuçların 12 Eylül'de açıklanması bekleniyor.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, 07 Eylül 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

2021-DGS Başvuru Kılavuzu