Gündem Dilara Gül'ün öldüğü 'scooter' kazası davasında yeni gelişme!

Dilara Gül'ün öldüğü 'scooter' kazası davasında yeni gelişme!

25.01.2023 - 14:01 | Son Güncellenme:

Şişli’de scooter kullanıcısı dansçı Dilara Gül’e çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sürücü Hakan Akçelik’in yargılandığı davada bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Bilirkişi Dilara Gül’ü asli kusurlu bulurken, sanık Hakan Akçelik’i ise tali kusurlu buldu.

Dilara Gülün öldüğü scooter kazası davasında yeni gelişme

İstanbul Şişli’de meydana gelen olayda elektrikli scooter kullanan 23 yaşındaki dansçı Dilara Gül, Hakan Akçelik’in kullandığı otomobilin kendisine çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.  Gül’ün ölümüne ilişkin açılan davanın görülmesine İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi.

Haberin Devamı

Duruşmaya tutuksuz sanık Hakan Akçelik ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak hakim olay yerinde yapılan keşfe ilişkin bilirkişi raporunun dosyaya ulaştığını belirtti. Hakim raporda sanık Hakan Akçelik’in tali kusurlu, hayatını kaybeden Dilara Gül’ün ise asli kusurlu bulunduğunu belirtti.

“YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU ALINSIN”

Raporun okunmasının ardından söz alan Dilara Gül’ün ailesinin avukatı raporu kabul etmediklerini söyleyerek, “Bilirkişi olay yerinin 150 metre gerisinden fotoğraf çektiği için 30 km olan hız sınırı tabelasını görüntülememiştir. Olay yerinde hız sınırının 40 km olduğunu iddia etti ve buna göre rapor hazırladı. Biz dosyanın Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesini ve yeni bilirkişi raporu alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dilara Gülün öldüğü scooter kazası davasında yeni gelişme

“HAKKANİYET ÇERÇEVESİNDE HAZIRLANAN BİR RAPOR”

Sanık avukatı ise raporu kısmen kabul ettiklerini söyleyerek, “Hakkaniyet çerçevesinde hazırlanmış bir rapordur. Ancak raporda hız sınırının 40 km olduğunu ancak müvekkilin daha hızlı olduğu iddia edilmiştir. Müvekkil çarpmadan sonra 18 metre ileride durmuştur. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bilimsel tespitine göre 40 km hızla giden bir otomobil çarpmadan 18 metre sonra durabilir diyor. Bu sebeple de müvekkilin hızlı gitmediği ortaya çıkıyor. Müvekkilimiz kusursuzdur” dedi. Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’ne gönderilerek yeni rapor alınmasına karar verdi.