Gündem Dilara’nın katilini battaniye yakalattı

Dilara’nın katilini battaniye yakalattı

27.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antalya  Korkuteli’nde cesedi bulunan Dilara Kandak’ı  öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan eski eşi Ahmet Y.’yi battaniye detayı ele verdi. Zanlı hakkında müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianamede, Kandak’ın cesedinin sarılı olduğu battaniye sayesinde katil zanlısı eski eşin yakalandığı ortaya çıktı.

Dilara’nın katilini  battaniye yakalattı

Kaybolduğu 24 Ocak’tan 40 gün sonra toprağa gömülü bulunan iki çocuk annesi Dilara Kandak’ın (23) öldürülmesiyle ilgili iddianamede dikkat çeken tespitlerde bulunuldu. Kandak’ın cesedinin sarılı olduğu battaniyenin, kadının sosyal medya hesabında 23 Ağustos 2017’de paylaştığı fotoğraftaki battaniyeyle aynı olduğu belirtildi. Fotoğrafın Kandak’ın boşandığı eşinin babasına ait evde çekildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Ahmet Y. ve babasının 2015 yılında Dilara Kandak’ın ihbarıyla ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından ceza aldığının belirtildiği iddianamede, 2017 yılında Ahmet Y. hakkında, Kandak’ı ve oğlunu yaraladığı iddiasıyla açılan davanın sürdüğüne dikkat çekildi. İddianamenin sonuç kısmında ise Ahmet Y.’nin eski eşine cinsel saldırıda bulunduğu, bu suçu gizlemek için onu öldürüp, cesedini kırsal kesime götürerek gömdüğü sonuç ve kanaatine varıldığı vurgulandı.
? SÜLEYMAN EKİN DHA