Gündem Dila’yı hayattan alan kelime oyunu

Dila’yı hayattan alan kelime oyunu

22.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

14 yıl önce zayıflamak için gittiği klinikte hayatını kaybeden Dila’nın ailesi yıllarca hukuk mücadelesi verdi ama Dr. Kuşhan’ın zayıflama kliniğinin yerini “Dr. Kuşhan Hotel” aldı. Konaklama tesisinde kilo detoksu yaptırılıyor.

Dila’yı hayattan alan kelime oyunu

MERT İNAN/İSTANBUL-Dila Kurt, 2008 yılında henüz 19 yaşındayken, Dr. Muzaffer Kuşhan’ın Polonezköy’deki “Kuşhan Clinic International” isimli zayıflama kliniğinde kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dila Kurt’un acılı ailesi Dr. Kuşhan’a ait tesisin kapatılması ve gereken cezayı alması için yıllarca hukuk mücadelesi verse de, istediklere sonuca ulaşamadılar. Dr. Kuşhan’ın zayıflama kliniğinin yerini “Dr. Kuşhan Hotel” isimli konaklama tesisi alırken, Dila’nın ailesi olup bitenlere isyan ediyor.

Haberin Devamı

45 günde 15 kilo veren Dila’nın yoğun tempoya dayanamayarak kalp krizi geçirdiğini belirten ailesi Dr. Kuşhan’a dava açmıştı. Dr. Kuşhan’a ait zayıflama merkezi mühürlenirken, Kuşhan ise ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan’ 3 yıl 6 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. 3 ay cezaevinde kalan Kuşhan, 6 Eylül 2016’da Kanun Hükmünde Kararname ile cezaevinden tahliye edilirken, meslekten men kararı da 15 Şubat 2020’de sona erdi. Dr. Kuşhan tahliye olduktan sonra, o dönem Adlı Tıp’ta görevli FETÖ’cüler tarafından kumpas mağduru olduğunu öne sürerken, “Rahmetli (Dila Kurt) kendi eceliyle öldü. Otopsi raporunda da kendisinin kronik kalp hastalığı olduğunu ve önceden kalp krizi geçirdiği yazar” açıklamasında bulundu. 2008’de mühürlenen Kuşhan’ın kliniğinin adı Dr. Kuşhan Hotel adıyla hizmet vermeye devam ederken 4 yıldızlı tesisin otel olarak açıldığı öne sürülüyor. Ancak sadece konaklama hizmeti verileceği söylenen otelin internet sayfasında “Bizde herkes mutlaka kilo verir” sloganı dikkatlerden kaçmıyor.

Haberin Devamı

Dila’yı hayattan alan kelime oyunu

 

‘İNANCIMIZI YIKTILAR’

Yıllar sonra konuştuğumuz Dila Kurt’un babası Levent Kurt, “Hukuki tüm mücadeleyi verdik. Artık yapacağımız ne kaldı ki? Kuşhan, otel işletmeye devam ediyor. Kuşhan, eskiden sağlık kliniği olarak reklam verirken artık otel olarak reklam veya tanıtım ilanları veriyor. 14 yıldır acımız dinmedi. Adalete inandık ama inancımızı yıktılar” dedi.

Anne Şule Kurt da “Mahkemeden çıkan 3 yıllık hapis cezası affa uğradı. Kuşhan sadece 3 ay yatıp, çıktı. Mühürlenen işletme isim değiştirerek otel olarak hizmet sunuyor. Kuşhan’ın meslekten men cezası kalktı. Artık mücadele edecek gücüm kalmadı. En büyük üzüntüm ise bunca yaşananlara rağmen insanların Kuşhan’ın oteline gitmeye devam etmeleri” diye konuştu.

Yazarlar