Gündem ‘Dinleme benden önce yapılmıştır’

‘Dinleme benden önce yapılmıştır’

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Dinleme benden önce yapılmıştır’

Eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile eski MHP’li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin yayımlanmasıyla ilgili, “kaset” davasında, FETÖ lideri Fetullah Gülen’e itaat anlamına gelen ve “gassalın elindeki meyyit” olarak kodlanan sanık eski polis Bayram Ali Devecioğlu savunmasını yaptı.

Haberin Devamı

Suçlamaları kabul etmeyen Devecioğlu, emekli Orgeneral Hurşit Tolon ile ailecek görüşen Gülen Bayıllıoğlu’nun dinlenmesi için hazırlanan formdaki imzasının uzatma talebi olduğunu, dinlemenin kendisinden önce yapıldığı iddia etti.

FETÖ üyesi olduğu ve Gülen Bayıllıoğlu’nun dinlenmesine yönelik hazırlanan evrakta imzası bulunduğu suçlamasıyla yargılandığını anlatan Devecioğlu, hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Devecioğlu, polisteki ifadesinin baskı altında alındığını öne sürerek, mahkeme huzurundaki ifadesinin §kabul edilmesini istedi.

ByLock iddiası

FETÖ üyeliğini reddeden Devecioğlu, örgütle bağı olmadığını, iddia edildiği ByLock kullanmadığını savundu. Devecioğlu, Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevliyken Bayıllıoğlu’nun dinlenmesine yönelik hazırlanan ve imzası bulunan iletişime müdahale talep formunun bir uzatma talebi olduğunu belirterek, dinlemenin kendisinden önce de yapıldığını öne sürdü.

Haberin Devamı

İddianamede, Devecioğlu’nun, “örgüt mensubu olup ‘gassalın elindeki meyyit’ olarak kodlandığı” iddia ediliyor. Sahte olarak oluşturulan iletişime müdahale talep formunda, müşteki Gülen Bayıllıoğlu’nun kullandığı telefonun Seçgin Eryılmaz (Gelçetin) sahte ismi ile aşırı sağ gruplardan TİT ve TAT ile ilişkisinin bulunduğunun aktarıldığı iddianamede, bu talep formunda şüpheli Devecioğlu’nun da imzası bulunduğu kaydediliyor.