Gündem Diplomasi trafiği

Diplomasi trafiği

02.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ADF’nin açılışından önce Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ikili bir görüşme yaptı.

Diplomasi trafiği

Fidan, ayrıca Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Ruanda Dışişleri Bakanı Vincent Biruta, Vatikan Devletlerle İlişkiler Sekreteri Paul Richard, Kuveyt Dışişleri Bakanı Abdullah Ali Al Yahya ile görüştü.

Haberin Devamı

‘Katliamın failleri kör ve sağır’

Dışişleri Bakanı Fidan, Antalya Diplomasi Forumu’nda yaptığı konuşmanın büyük bölümünü Gazze’ye ayırarak çağrıda bulundu. Fidan, “İnsani değerlere sahip çıkan herkes, Gazze’deki katliamın durmasını istiyor. Ancak katliamın failleri bu haykırışa kör ve sağır. Mazlumların ve mağdurların katliamına ağlamanın bile cezalandırıldığı bir çürümeden, insan olmanın suç olduğu bir meşruiyet kaybından bahsediyoruz. Bir daha Gazze’deki gibi katliamlar yaşanmasın diye, bir daha Gazze olmasın diye, ne yapılacaksa şimdi yapılacaktır” dedi. Fidan, her geçen gün adeta “güçlünün haklı olduğunu gösteren” olayların yaşandığı bu uluslararası düzende, adaletsizliklerin her alanda devam ettiğini vurgulayarak, “Oysa biliyoruz ki; adalet üzerine kurulu olmayan hiçbir düzen kalıcı olamaz. Türkiye, sorunların çözümüne her daim yapıcı katkı sağlamaktadır” diye konuştu. ● HABER MERKEZİ