Gündem Diplomasinin nabzı Antalya’da atacak

Diplomasinin nabzı Antalya’da atacak

01.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Antalya Diplomasi Forumu’nun 3. toplantısı bugün başlıyor. Üç gün boyunca diplomasinin nabzı Antalya’da atacak. Teması “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” olarak belirlenen forum, Belek’teki Nest Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Diplomasinin nabzı Antalya’da atacak

AYDIN HASAN Ankara - Forum çerçevesinde bugün öğleden önce Suriye’de İstikrara Giden Yol, Orta Doğu’da Garantörlük Modeli ve En Az Gelişmiş Ülkeler Paneli yapılacak. Forumun resmi açılışı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan konuşmasının ardından saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hitabı ile yapılacak. Erdoğan’ın hitabının ardından Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak başlıklı liderler paneli düzenlenecek. 

Haberin Devamı

147 ülkeden 4451 katılımcı 

147 ülkeden toplam 4451 kişiyi buluşturan forumun katılımcıları arasında, 19 devlet ve hükümet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası örgüt temsilcisi yer alıyor. Gazze konulu yüksek düzeyde özel bir panelin de yapılacağı forum kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde “Yüksek Düzeyli Kadın, Barış ve Güvenlik” başlıklı bir oturum da düzenlenecek. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Forum için bugün Antalya’da olacak. 

Fidan’dan temas trafiği 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, dün Gambiya Dışişleri, Uluslararası İşbirliği ve Yurtdışındaki Gambiyalılar Bakanı Mamadou Tangara, Lübnanlı mevkidaşı Abdullah Buhabib ve Irak Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldi.