Gündem Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrika turuna başladı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrika turuna başladı

08.01.2023 - 20:20 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika turunun ilk durağı olan Güney Afrika’ya geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrika turuna başladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika, Zimbabve, Ruanda, Gabon ile Sao Tome ve Prinsipe’yi kapsayan Afrika turunun ilk durağı Güney Afrika’ya geldi. Çavuşoğlu, başkent Cape Town’da Sultan II. Abdülhamid’in adını taşıyan, restorasyon çalışmalarını Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) üstlendiği Nur’ul Hamidiye Camii’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Tüm kurumlarımızla işbirliği halinde dünyanın her yerinde kültürel mirasımıza sahip çıkıyoruz” dedi.

DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU, CAPE TOWN’DA TÜRK VATANDAŞLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Afrika’nın başkenti Cape Town’daki Türkiye Başkonsolosluğu’nda Türk vatandaşları ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika turunun ilk durağı olan Güney Afrika’da temaslarına başladı. Çavuşoğlu, başkent Cape Town’daki Türkiye Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen resepsiyonda Türk vatandaşları ile bir araya geldi. Resepsiyonda, Osmanlı kökenli Efendi ailesi mensupları da yer aldı.

Çavuşoğlu ayrıca, Sultan Abdülaziz Han’ın emriyle, Müslümanlara hizmet vermek üzere 1862’de Cape Town’da görevlendirilen Osmanlı Alimi Seyit Ebubekir Efendi’nin kabrini ziyaret etti.