Gündem Dışişleri Bakanı Fidan Bulgaristan’a geçti

Dışişleri Bakanı Fidan Bulgaristan’a geçti

29.01.2024 - 21:02 | Son Güncellenme:

Arnavutluk’taki temaslarını tamamlayan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Bulgaristan’a geldi.

Dışişleri Bakanı Fidan Bulgaristan’a geçti

Diplomatik kaynaklar, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Arnavutluk’taki temaslarını tamamlamasının ardından TSİ 20.20’de Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya geldiğini bildirdi. Dışişleri Bakanı Fidan'ın yarın Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile görüşeceğini aktaran kaynaklar, Bakan Fidan’ın daha sonra Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev ve Başbakan Nikolay Denkov ile de bir araya geleceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Fidan’ın Bulgaristan’daki temaslarını tamamlamasının ardından çarşamba günü resmi ziyaret için Romanya’ya gitmesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Fidan Bulgaristan’a geçti

Bakan Fidan, HÖH Genel Başkanlığından istifa eden Karadayı ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bulgaristan’da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Genel Başkanlığından istifa eden Mustafa Karadayı ile bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arnavutluk ziyaretinin ardından geldiği Bulgaristan’da temaslarına başladı. Bakan Fidan, başkent Sofya’daki Türkiye Büyükelçiliğinin resmi konutunda HÖH Partisi Genel Başkanlığından geçtiğimiz sene kasım ayında istifa eden Mustafa Karadayı ile bir araya geldi. Mustafa Karadayı, Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu HÖH Partisi'nin 2016 yılından bu yana genel başkanlık görevini yürütüyordu.

Haberin Devamı