Gündem Dışişleri Bakanlığı: Gazze'den 695 kişi tahliye talep etti

Dışişleri Bakanlığı: Gazze'den 695 kişi tahliye talep etti

19.10.2023 - 13:32 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız, 695 kişinin Gazze'den tahliye talep ettiğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı: Gazzeden 695 kişi tahliye talep etti

TBMM Dışişleri Komisyonu, AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay başkanlığında uluslararası sözleşmeleri görüşmek üzere toplandı.

Haberin Devamı

Komisyon Başkanı Oktay, İsrail ve Filistin'de arasında yaşananlara dikkat çekerek, İsrail'in uyguladığı savaş suçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Oktay, bazı ülkelerin İsrail'e daha fazla silah vermeyi ve İsrail'i daha fazla teşvik etmeyi tercih ettiğini belirterek, "Başta batılı ülkeler olmak üzere klasik güç odakları dünyada kurdukları uluslararası düzenle artık sorunları çözemez durumda. Kendi çıkarlarını korumak adına bu ülkeler artık giderek meşruiyet zemininden de uzaklaşıyor. Birleşmiş Milletler ise yine Güvenlik Konseyi üyelerinin çıkarlarının uyuşmadığı tüm krizlerde işlevsiz ve etkisiz" diye konuştu.

695 KİŞİ TAHLİYE TALEP ETTİ

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız ise komisyonda Filistin’de yaşanan son gelişmeler ile ilgili bilgileri paylaştı.

Haberin Devamı

Bakan Yardımcısı Yıldız, dün itibarıyla 695 kişinin Gazze'den Türkiye'ye tahliye talebi ilettiğini belirterek, "Bunlardan 322'si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 214'ü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yakını Filistinli, 55'i kurum personeli ve 104'ü KKTC vatandaşı" dedi.

'İLK YARDIM UÇAĞI MISIR'A ULAŞTI

Yıldız, Türkiye'nin Filistin'e gönderdiği yardımlara ilişkin de "13 Ekim'de Türkiye'nin gönderdiği ilk yardım uçağı Mısır’a ulaştı. Gazze'ye yönelik ayni yardım olarak 5 bin battaniye, 3 bin civarında gıda kolisi, 20 bin tıbbı malzeme kolisi bölgeye ulaşmış durumda" diye konuştu. Yıldız, Gazze'deki yararlıların tedavilerinin Türkiye'de yapılması için hazırlıkların da sürdürüldüğünü, diplomatik temasların devam ettiğini aktardı.