Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan terör örgütü yandaşlarının AİHM binasına girmesine sert tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan terör örgütü yandaşlarının AİHM binasına girmesine sert tepki

03.08.2023 - 20:29 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "PKK terör örgütü iltisaklı şahısların, Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına zorla girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulunmaları kabul edilemez." ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığından terör örgütü yandaşlarının AİHM binasına girmesine sert tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “PKK terör örgütü iltisaklı şahısların Strazburg’da bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) binasına bugün (3 Ağustos) zorla girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandası yapma girişiminde bulunmaları kabul edilemez. PKK iltisaklı oluşumlar, son dönemde özellikle Avrupa’da giderek artan şekilde şiddet kullanma, çeşitli uluslararası kuruluş binalarına zorla girerek terör propagandası yapma cüretinde bulunmaktadır. PKK’nın özellikle Avrupa ülkelerinde ifade ve gösteri özgürlüğü kisvesi altında propaganda dahil faaliyetlerini serbestçe yürütmesine izin verilmesi, örgütü bu tür hukuksuz ve saldırgan eylemlerde bulunma konusunda cesaretlendirmektedir. Nitekim PKK terör örgütü mensuplarının Avrupa Konseyi binası önünde süren gösteri ve eylemlerine ilişkin müteaddit kereler uyarılarda bulunmuştuk. Bu saldırgan eylem, PKK’nın faaliyet gösterdiği her ülkenin kamu düzeni ve güvenliğine tehdit oluşturduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu çerçevede Avrupa’da PKK terör örgütünün propaganda, finansman ve eleman devşirme faaliyetlerine son verilmesi çağrımızı yineliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN TEPKİ

Adalet Bakanı Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Strazburg’ta terör örgütü PKK yandaşlarının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi binasına zorla girerek terör propagandası yapma girişimine engel olunmaması bir skandaldır. Avrupa Birliği başta olmak üzere Uluslararası kuruluşların terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın propagandasına izin verilmesi hukuksuzluktur. Avrupa ülkeleri, gösteri ve ifade özgürlüğü adı altında gerçekleştirilen terör örgütlerinin propaganda faaliyetlerini önleyecek tedbirleri acilen almalı, ülkelerinde gerçekleşen hukuksuzluklara son vermelidir” ifadelerine yer verdi.

Yazarlar