Gündem Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mardin'de taziye ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Mardin'de taziye ziyareti

27.08.2022 - 14:55 | Son Güncellenme:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mardin'de meydana gelen kazada hayatını kaybeden avukat Baran Açan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaştan Mardinde taziye ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Mardin'in Derik ilçesi Üçyol mevkisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden avukat Baran Açan'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Haberin Devamı

Ziyarette Erbaş'a, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Şaban Kondi ile İl Müftüsü Ali Hayri Çelik de eşlik etti. Erbaş, Baran Açan için Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaştan Mardinde taziye ziyareti

Derik ilçesindeki taziye evinde avukat Açan'ın babası Ramazan Açan'a ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileten Erbaş, kazanın derinden üzdüğünü söyledi. Ramazan Açan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Baran Açan'ın orada sadece yaralılara yardım etmek için bulunduğunu ifade etti.

KAZADA YAŞAMINI YİTİRENLER İÇİN MEVLİT

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, taziye ziyaretinin ardından kazada yaşamını yitirenler için Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Camisi'nde düzenlenen mevlit programına katıldı. Programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Türkçe ve Kürtçe mevlit okutulup dua edildi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, konuşmasında, "Hepimizin başı sağ olsun. Bundan 1 hafta önce beklenmedik bir kazayla 20 kardeşimizi Hakk'a uğurladık. Allah hepsine rahmet eylesin. Milletimizin genelde, Derik halkımızın özelde başı sağ olsun. Vefat eden tüm kardeşlerimizin mekanları cennet olsun inşallah. Derik'te ve Antep'te elim kaza sonucu vefat eden kardeşlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Haberin Devamı

Programın ardından Derik Belediyesi Hizmet Binası bahçesinde konuklara pirinç pilavı, kavurma ve tatlı ikram edildi.