Gündem Doğal gaz tamam sırada petrol var

Doğal gaz tamam sırada petrol var

29.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Karadeniz’de kendi doğal gazına kavuştuğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İhtiyacımızı görecek kadar petrole kavuşacağımız günleri de çok uzak olmayan bir tarihte inşallah hep birlikte göreceğiz” dedi.

Doğal gaz tamam sırada petrol var

Aslıhan Altay Karataş - Temeli 2016’da atılan Türkiye’nin en uzun 4. köprüsü Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü törenle hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantıyla katılırken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de eşlik etti. Adana’daki törende ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Erdoğan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BİR YILDA AYAĞA KALDIRACAĞIZ: Depremden etkilenen diğer şehirlerimizle birlikte Adanamızın da yaralarını sarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Yapacağımız 650 bin yeni konutla deprem bölgesindeki şehirlerimizi 1 yıl içinde ayağa kaldıracağız. Adanalı kardeşlerimiz için de 12 bin 492 konut ve 2 bin 438’i köy evi olmak üzere 14 bin 930 yeni yuva yapıyoruz.

1700 METRE UZUNLUĞUNDA: Batı Akdeniz’i İç Anadolu’ya Güneydoğu Anadolu ve GAP’a bağlayan transit trafiğin yükü Adana’nın omuzlarındadır. Adana çevre yolu adeta şehir içi yol haline geldi. Hükümet olarak bugüne kadar şehrimizin trafik yükünü azaltacak pek çok yatırımı hayata geçirdik. Bu kapsamda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü de bugün hizmete açıyoruz. Köprümüz sıradan bir ulaşım eseri olmanın çok ötesinde özelliklere sahip. Uzunluğu 1700 metre olan 23 tabliyeden oluşan 3’ü gidiş ve 3’ü geliş 6 şeride sahip köprümüzün bünyesinde iki hatlı bir demiryolu da yer alıyor. Yeni köprümüzle, günde 35 bin aracın kullandığı Seyhan Barajı kret yolu üzerindeki yükü ortadan kaldırıyoruz. Artık Adana’nın kuzey bölgesindeki stadyum , üniversiteler, şehir hastanesi ve otoyolla şerin diğer kısımları arasındaki ulaşım çok daha kolaylaşacaktır. Yaklaşık 2 milyar 340 milyon liralık bir yatırım olan bu proje Adanamıza ve ülkemize, vakitten ve akaryakıttan yılda 286 milyon lira tasarruf ettirecek karbon salınımını da 4 bin tondan fazla azaltacaktır.

Haberin Devamı

ALLAH’INA KURBAN: Sanayinin, ticaretin, tarımın, enerjinin şehri Adana’nın üretimiyle, alınteriyle, dayanışmasıyla Türkiye Yüzyılı’nda hak ettiği yeri almak hakkıdır. Yaptığımız her yatırımla, kazandırdığımız her eserle, getirdiğimiz her hizmetle Adana’ya bu hakkını teslim etmenin gayreti içindeyiz. Allah’ına kurban Adana derken, şehrimizin işte bu ortak hayalini haykırıyoruz. Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline getirme hedefimize ancak Adana’nın desteğiyle ulaşabiliriz.

GELECEĞİ İÇİN BİR TUĞLA: Birileri varsın yolları, köprüleri mi yiyeceğiz desin. Birileri varsın ‘İHA, SİHA bizi mi doyuracak’ desin, ‘inşaat ile kalkınma mı olur’ desin. Milletimiz yaptığımız her yatırımın, hayata geçirdiğimiz her eserin, getirdiğimiz her hizmetin onun güvenliği, refahı, geleceği için konmuş bir tuğla olduğunu gayet iyi biliyor. Siz doğru olursanız, hakka ve hakkaniyete uygun çalışırsanız, Allah da önünüzde nice yollar açıyor, önünüze nice imkanlar, fırsatlar çıkartıyor.

Haberin Devamı

PETROLE KAVUŞACAĞIMIZ GÜNLER: İşte kendi doğalgazımıza kavuştuk, kendi ihtiyacımızı görecek kadar petrole kavuşacağımız günleri de çok uzak olmayan bir tarihte inşallah hep birlikte göreceğiz. Bu anlayışla Türkiye Yüzyılı için doğru adımlarla hemen şimdi diyerek yolumuza devam ediyoruz. Milletimizin bu gayretimizi gördüğünden ve vakti, saati yeri geldiğinde takdirini ona göre yapacağından en küçük bir şüphe duymuyoruz. 14 Mayıs inanıyorum ki Cumhur İttifakının milletimizle bütünleştiği ve bir zafer tarihi olduğuna inanıyorum. Raylı sistemin bitmesi de yine aynen Cumhur İttifakı’nın iktidarıyla olacaktır. Bu Millet İttifakı’nın Allah göstermesin bir kazaya kurban gitmesine tahammülümüz yoktur.

Haberin Devamı

Doğal gaz tamam sırada petrol var

Adana merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan 1669 metre uzunluğundaki köprü kentin trafik yükünü rahatlatacak.

‘Adana’nın iki yakası bir araya gelmiştir’

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden canlı bağlantı açılışa katılan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile Adana’nın iki yakası biraya gelmiştir. Kültürel bağ kuvvetlenmiştir. Ticari hayat canlanmıştır. Doğu-Batı arasında önemli bir bağ kurulmuştur. Bu da ülkemizin birleştirici, bütünleştirici bir özelliğine çok yüksek bir katkı sağlamaktadır. Adana’nın iki yakası bir araya geldi, Türkiye’nin iki yakası da bir araya gelecektir inşallah” dedi. 

Putin ile gündem Suriye

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki görüşmeye ilişkin bazı detaylar ortaya çıktı. Görüşmede Suriye ile dörtlü toplantı süreci değerlendirilirken, gündemde PKK terör örgütü ile mücadele, sınır güvenliği, sığınmacıların dönüşü ve Suriye’deki siyasi sürecin olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, iki liderin görüşmesinde Rus turistler için karşılıklı ek uçak seferlerinin konulmasında anlaşmaya varıldı. Ayrıca Rus turistlerin hesaplarındaki parayı kullanabilmesini sağlayacak yeni bir debit kart uygulaması üzerinde çalışıldığı öğrenildi. Görüşmede tarım ürünleri ihracatı da ele alınırken, Rusya’ya domates ihracında kotanın 500 bin tona çıkarılması kararlaştırıldı. Süresi 18 Mayıs’ta sona erecek Tahıl Koridoru Anlaşması’nın uzatılması da değerlendirilirken, Erdoğan’ın anlaşmanın süresinin uzatılması konusunda Putin’e telkinde bulunduğu ifade edildi. - ANKARA Milliyet