Gündem Dostluk ve barış için 10 bin km yol

Dostluk ve barış için 10 bin km yol

19.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dört yıldır TÜVTÜRK desteğiyle düzenlenen Allgaeu Orient Rally - Dostluk ve Barış Rallisi’nde, 333 araç kültürler arası kaynaşma ve dostluk için Almanya’da Ürdün’e 10 bin kilometre yol yaptı

Dostluk ve barış için 10 bin km yol

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Birleşmiş Milletler’in (BM) de partner olarak yer aldığı rallinin onuncusu 10 -28 Mayıs tarihleri arasında düzenlendi. Ralliye bu yıl, 20 ülkeden 333 araç ve 700’e yakın rallici katıldı.

Araçlar hibe edildi
Almanya’nın Oberstaufen kasabasından 10 Mayıs’ta yola çıkan araçlar, Balkanlar üzerinden İstanbul’a geldi. Türkiye etabı, 15 Mayıs Cuma günü Sultanahmet Meydanı’nda Avrupa Birliği Bakanı ve Baş müzakereci Volkan Bozkır’ın start vermesiyle başladı. Çankırı, Çorum, Ankara, Uşak, Manisa ve Muğla istikametinde devam eden araçlar Türkiye ayağını Mersin Limanı’nda bitirdi. Çorum’da üç okulun bilgisayar ihtiyaçları ile Uşak Ulubey’de ise 80 oturma bankı ve iki köyün futbol takımının ihtiyaçları karşılandı. Manisa Alaşehir’de farklı köylerdeki çocuklara kitaplar hediye edildi.
Ralli katılımcıları, Ürdün’deki Ölü Deniz kıyısında finiş gördü. Birinci üolan Alman katılımcılardan oluşan takıma, Ürdün Veliaht Prensi Hüseyin ödül olarak bir deve verdi. 333 araç, Ürdünlü yetkililere satıştan elde edilecek gelirin yardıma muhtaç çocuklar için harcanması amacıyla hibe edildi.