Gündem 'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz'

'Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz'

12.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliğine yeşil ışık yakmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “’Asla üye olamazlar’ diye çok açık ve net ifadeler kullanıldı. İsveç, geri adım atmadı. Biden telefon etti Erdoğan’a. Erdoğan 180 derece döndü” dedi...

Dün söylediğinizi inkar ediyorsunuz

ANKARA Milliyet - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirerek, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SREBRENİTSA KATLİAMI: Avrupa’nın göbeğinde, uygarlığının merkezinde binlerce insan katledildi. Haksızlık karşısında susan uygarlığı kabul etmiyoruz. Bu soykırımın acısı unutulacak türden değil, Türkiye’nin bunu Meclis’e getirip resmileştirmesi, cesur olması lazım.

180 DERECE DÖNDÜ: İsveç’in NATO’ya üyeliği dolayısıyla terör örgütü mensuplarını koruduğu, ülkesinde tuttuğu, destek verdiği için Türkiye, ‘hayır biz NATO’ya üyeliğini kabul etmiyoruz’ dedi. ‘Asla üye olamazlar’ diye çok açık ve net ifadeler kullanıldı. İsveç, geri adım atmadı. Bizim kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i yaktılar. Biden telefon etti Erdoğan’a. Erdoğan 180 derece döndü, ‘İsveç’in NATO’ya girişine evet diyeceğiz, Meclis’e getireceğiz’ dedi. Eminin esas duruşa geçmiştir. Bir devlet böyle yönetilir mi? Dün söylediğinizi bugün neden inkar ediyorsunuz? Dün hayır dedin, bugün neden evet diyorsun.

Haberin Devamı

AB’NİN YOLU: Dünyadan haberi yok orası NATO, AB değil. AB ayrı NATO ayrı. Bizi AB’ye alacaklarsa demokratik standartlar var. Demokrasinin yolu, AB’nin yolu Can Atalay, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Mücella Yapıcı’dan geçiyor. Bunları serbest bırakacak mısın? AB’nin yolu Selahattin Demirtaş’tan, Emine Şenyaşar’dan, tweet attı diye gözaltına alınan gencecik çocuklardan, Cumartesi Anneleri’nden geçiyor. Bunların haklarını teslim edecek misin?

FAİZLER DE PİK YAPACAK: Fabrikaları, bankaları sattılar. Şimdi satacak bir şey kalmadı. Türk Hava Yolları ve Turkcell var bunları pazarlamaya çalışıyorlar. Körfez ülkelerine gittiler, para dileniyorlar. Hiçbir ahlaklı yatırımcı böyle bir ülkeye gelmez. Vurgun için faizin yükselmesini bekliyorlar. Yerel seçimleri bekliyorlar. Yerel seçimlerden sonra faizler de pik yapacak.

EKONOMİK SOYKIRIM: Ekonomik bağımsızlığınız yoksa, siyasal bağımsızlığınız tehlikededir. Bunu Atatürk söylüyor. Ekonomik soykırım programı kimin işine yarıyor sayayım; birincisi Erdoğan’dan dolarla ihale alanlar, beşli çeteler bunlar hep kazananlar, ikincisi dolarla gelir garantisi verilenler, üçüncüsü dolarla devlete borç para verenler, dördüncüsü kur korumalı mevduat sahipleri ve beşincisi yurt dışından borç alıp aldığı borca devletin hazinesini garanti gösterenler. Bu beş gruba 85 milyon hizmet ediyor. Bunlar soykırım ekonomisinin baş aktörleridir, hamisi de Erdoğan’dır.

Haberin Devamı

VATANDAŞA SESLENDİ: Yağmur gibi zamlar, vergiler yağıyor. Vatandaşlarımın zor durumda olduğunu biliyorum. ‘Neden sesiniz daha gür çıkmıyor’ diye sitem ettiklerini de biliyorum. Asıl sizin sesinizin çıkması lazım. Bu soykırım ekonomisi uygulayan siyasal iktidara asıl oy verenlerin bir ders vermesi lazım. 

BAHÇELİ’YE ÇAĞRI: Bahçeli emekliye seyyanen zammın kök ücrete yansıtılmasıyla ilgili açıklama yapmış. Elinden tutan mı var? Verirsin kanun teklifi. Getir Meclis’e biz de destekleriz.

Can Atalay’ı ziyaret edecek

Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasında da ismini andığı Can Atalay’ı cezaevinde ziyaret etmesi bekleniyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, katıldığı bir TV yayınında, Kılıçdaroğlu’nun Gezi davası tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ı ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı’na başvurduğunu söyledi. Ziyaretin bugün gerçekleşebileceği belirtildi.