Gündem Kadınlar Günü 2022 Google doodle'ı oldu! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemi nedir?

Kadınlar Günü 2022 Google doodle'ı oldu! 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemi nedir?

08.03.2022 - 01:47 | Son Güncellenme:

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, dünyaca ünlü arama motoru Google tarafından unutulmadı. Kadınlar Günü, yaratıcı bir doodle ile kutlandı. Google kullanıcıları ise 'Dünya Kadınlar Günü nedir?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, doodle nedir, ne demek?

Kadınlar Günü 2022 Google doodleı oldu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemi nedir

Kadınlar Günü Google'a doodle oldu! Google, tasarladığı doodle ile dünya kadınlarının gününü kutladı. 8 Mart Kadınlar Günü ise 1977 yılında BM tarafından kabul edildi. İşte, Dünya Kadınlar Günü hakkında...

Haberin Devamı

Kadınlar Günü 2022 Google doodleı oldu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü önemi nedir

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ÖNEMİ

ABD’nin New York eyaletinde yaşanan yangın felaketinde 120 kadın işçinin hayatını kaybetmesiyle çeşitli ülkelerde bu günün kadınlara özel bir gün olarak anılması kararı alınmıştı. Ülkelerin kararlarına karşı ise Birleşmiş Milletler 1977 yılında yaptığı oylamadan sonra 8 Mart’ı dünya kadınlarına armağan etti. Bugün kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır.

DOODLE NEDİR?

Doodle kelime anlamı 'karalama' olarak çevrilse de basit çizimleri ifade eder. Günümüzde ise arama motoru Google'ın özel gün ve haftalarda tasarladığı yaratıcı logoları temsil ediyor.