Gündem Dünya liderlerinden doğum günü telefonları

Dünya liderlerinden doğum günü telefonları

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün 70’inci yaşını kutladı. Dünya liderleri Erdoğan’ı telefonla arayarak, doğum günü için tebrik etti.

Dünya liderlerinden doğum günü telefonları

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı’nın Kısıklı’daki konutunun önünde toplanan vatandaşlar da Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğum gününü kutladı. Görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler de ele alındı.

Haberin Devamı

Putin görüşmede Türkiye-Rusya ilişkilerinin dostane bir zeminde ilerlemesine sunduğu katkılar dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Kısıklı’da pastalı kutlama

Cumhurbaşkanı’nın Kısıklı’daki konutunun önünde toplanan vatandaşlar da doğum günü dolayısıyla Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Konutundan çıkan Cumhurbaşkanı, evinin yakınında doğum gününü kutlamak için bekleyenleri görünce konvoyunu durdurdu. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Cem Çekerek, aracından inen Erdoğan’a üzerinde kendisinin resmi ile Türk bayrağının yer aldığı pastayı takdim etti. Doğum gününü kutlayanlara teşekkür eden Erdoğan, basın mensupları ve vatandaşlara çikolata ikram etti, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Haberin Devamı

Genel Merkez’de sürpriz

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara - Erdoğan’a dün AK Parti Genel Merkezi’nde yapılan seçim işleri toplantısı öncesi doğum günü sürprizi yapıldı. Toplantıya gelen Erdoğan’a çocukluğundan cumhurbaşkanlığına kadar olan süreçteki fotoğraflarının yer aldığı video izletildi. Ardından Cengiz Kurtoğlu’nun ‘Duyanlara duymayanlara’ şarkısı çalındı.