Gündem Dünyaya hoş geldin 7 milyarıncı bebek

Dünyaya hoş geldin 7 milyarıncı bebek

01.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünya nüfusu, dün saat 00.01 itibariyle 7 milyara ulaşırken, BM Nüfus Fonu (UNFPA) her ülkeden sembolik olarak “7 milyarıncı bebeği” seçti

Dünyaya hoş geldin 7 milyarıncı bebek

UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Zahidul Huque, dünya üzerindeki 7 milyarıncı bebeğin nerede doğacağının bilinmesinin imkânsız olduğundan, dünya genelinde her ülkede 31 Ekim günü doğacak ilk bebeğin, dünya üzerindeki “7 milyarıncı insan” olarak tarihe geçmesinin kararlaştırıldığını söyledi.

Saat 00.03’te doğdu
Türkiye’de de adını diğer ülkelerdeki bebeklerle birlikte “7 milyarıncı bebek” olarak tarihe yazdıracak bebek, Ankara’da Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde saat 00.03’te dünyaya gözlerini açtı. Gamze Özkan (20) ile Mustafa Özkan’ın (21) ilk çocukları olan bebek, normal doğumla 2 kilo 930 gr. olarak dünyaya geldi. Türkiye’nin şanslı bebeğine, ailesi “Yusuf Efe Özkan” ismini verdi. “Türkiye’nin 7 milyarıncı bebeği” diye isimlendirilen Yusuf Efe Özkan’a hastane yönetimi ve BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Huque tarafından birer çeyrek altın takıldı ve çeşitli kıyafetler hediye edildi.