Gündem Duygulandıran paylaşım

Duygulandıran paylaşım

05.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanlığı, “İşte Türk askeri budur, Mehmetçik budur” başlığı ile son dönemde Irak’ın kuzeyindeki Pençe Kilit operasyon bölgesinde şehit düşen dört kahramana ait videoları paylaştı.

Duygulandıran paylaşım

SEZER ÖNSAL Ankara - Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşıma “Onlar hayattayken de şehadete yürürken de kendini düşünmez. Daima devleti, milleti ve insanlık için yaşar. Son nefeslerini verirken bile gerideki mazlumu, mağduru düşünür. Vasiyetiniz, vasiyetimiz” notu eklendi. Videoda ilk olarak 25 Kasım 2022’de çıkan çatışmada şehit olan Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’in vasiyetine yer verildi.

Haberin Devamı

Öztürkmen, videoda “Erken ölürsem canımdan çok sevdiğim iki üç arkadaşım var. Beni o gece yalnız bırakmasınlar. Tüm kıyafetlerimi yoksul insanlara verin. Fakirlik nedir bilirim. Anneme sonradan söyleyin. Bu haberi kaldıramaz. Yaşayamadığım bir gençliğim var benim” sözlerini kullanmıştı.

İkinci videoda, 1 Ekim’de şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Yusuf Ataş’ın vasiyet görüntüleri yer aldı. Ataş “Benim vasiyetim; Hayatta en çok istediğim şey, bir tane kız çocuğum olsun istiyorum. Eğer ölürsem bir tane lösemili kız çocuğunun hayatı boyunca tüm masraflarını karşılayın. Benim vasiyetim budur. Bir de bayramlarda gidin annemin babamın elini öpün.”

Üçüncü videoda 27 Kasım’da teröristlerin taciz ateşinde yaralanıp tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Yiğit’in, Anneler Günü’nde hazırladığı görüntüye yer verildi. Videoda annesine seslenen Yiğit, “Dün, bugün ve yarın hep seni sevdim, daima seni seveceğim. Bizimki bitmez bir sevgi annem annem. Anneler günün kutlu olsun. En büyük asker bizim asker diye vatan ocağına beni gönderen annem. En büyük anne sensin” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı

Dördüncü videoda 11 Kasım’da teröristlerin taciz ateşiyle şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç’in zeybek oynarken çekilen görüntüsüne yer verildi.