Gündem E-bordro ile aylık maaş dökümü!

E-bordro ile aylık maaş dökümü!

20.06.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti ile bir aylık periyot içerisinde maaşınızda meydana gelen kesintileri görmek mümkündür. Ayrıca E-bordro ile prim artışlarını görebilmek de mümkündür. E-bordo hizmetinden yararlanabilmek için devlet kapsamında çalışıyor olmanız gerekmektedir.

E-bordro ile aylık maaş dökümü

İnsanlar yaşamlarının bir bölümünden itibaren iş hayatına atılmaktadır. Çünkü iş hayatı demek iyi ve rahat bir gelecek anlamına gelmektedir. Maaşı iyi bir iş ise birikim yapmak anlamına gelmektedir. Yada yüksek bir maaş aldığınızda banka kuruluşları üzerinden alacak olduğunuz bir kredi yada finansal hizmetten herhangi bir referansa ihtiyaç duymadan yararlanmanız anlamına gelmektedir. Ancak banka kuruluşu verecek olduğu hizmet karşılığı sizden E-Bordro dökümünüzü isteyecektir. Bu E-Bordro dökümü almış olduğunuz maaşın aylık ne kadar olduğu ve varsa kesintisinin ne kadar olduğunu detaylı bir biçimde açıklayan belgedir. E-Bordro belgesi banka kuruluşları tarafından alacak olduğunuz finansal hizmetlerde sizden istenecek ilk belgelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. E-Bordro almak için iş yerinizin muhasebe bölümü ile görüşmek yapılabilecek işlemlerden biridir. Ancak şimdilerde moda olan online sistemler üzerinden E-Bordro belgesi almak mümkündür.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İletişim ve teknolojinin bel kemiği olan internet sistemi üzerinden bir çok işlem gerçekleşmektedir. Bu işlemlerden biri ise E-Bordro işlemidir. E-Bordro işlemini gerçekleştirmek için e Devlet platformunu kullanabilirsiniz. e Devlet platformu devletimizin resmi internet sitesidir. Bu e Devlet sistemi tüm kamu kurum ve kuruluşlarının resmi internet sitelerini kendi bünyesi altında toplayarak tek bir çatı altında hizmet vermektedir. e Devlet sistemine giriş yaptığınızda eğitim hizmetinden tutunda maliye işlemlerinize kadar tüm resmi işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet sistemine üye olmanız gerekmektedir. e Devlet sistemine üye olmak için yapmanız gereken tek işlem herhangi bir PTT şubesine gitmek olacaktır. PTT şubesinde vezne görevlisine kimlik belgeniz ile müracaat etmeniz halinde T.C. kimlik numaranıza tanımlı bir şifre alacaksınız bu şifre ve T.C. kimlik numaranız ile e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet sistemine ilk defa giriş yaptığınızda sistem sizden kişisel kimlik bilgilerinizi ilgili alanlara girmenizi ve PTT şubesinden almış olduğunuz tek kullanımlık şifrenizi kendi belirlemiş olduğunuz herhangi bir şifre ile değiştirmeniz istenecektir. Bu basit işlemlerin ardından e Devlet sistemi üzerinden resmi işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen resmi işlemlerden biri ise E-Bordro sorgulama işlemidir. E-Bordro sorgulama işlemi devletimizin online platformlar üzerinden sunmuş olduğu basit işlemler arasında yer almaktadır. E-Bordro işlemini internet sistemi üzerinden yapmış olmanın en büyük faydası iş yerinizin muhasebecisi ile iletişime geçmeye gerek kalmadan e Devlet sistemine giriş yaparak basit bir şekilde internet sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir. e Devlet sistemine giriş yapmak için bilgisayar üzerinden internet bağlantısı kurma zorunluluğunuz yoktur. Çağımızın kullanışlı cihazı olan akıllı telefonlar sayesinde internet bağlantısı kurmak oldukça basit bir işlemdir. e Devlet mobil uygulamasını akıllı telefonlarınıza yükleyerek E-Bordro sorgulama işleminizi akıllı telefonlarınız üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirme imkanına sahipsiniz.