Gündem E-bordro internet üzerinden nasıl alınır?

E-bordro internet üzerinden nasıl alınır?

06.05.2016 - 09:54 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti ile memurlar maaşları konusunda ayrıntılı bilgiye daha kolay ulaşıyor. E-bordro hizmetine internet üzerinden ulaşmak mümkündür. E-bordro hizmetinin detayları haberimizde!

E-bordro internet üzerinden nasıl alınır

Devlet dairelerinde çalışmakta olan ve ya kamu kurumlarında çalışanlar için maaşlarını gösteren belgelere maaş bordro belgesi denilmektedir. Maaş bordro belgesinde hangi aylarda ne kadar maaş aldığınızı, hangi aylarda neden maaşınızda herhangi bir kesintiye uğradığını ve de hangi aylarda ikramiye aldığını gibi bilgilerin hepsi mevcut bir şekilde bulunmaktadır. Maaş bordrosu sayesinde şu ana kadar almış olduğunu maaşların her aydaki maaş bilgilerinize ulaşmanı mümkün durumdadır. Maaş bordronuza Maliye Bakanlığına bağlı olmakta olan maliye kurumlarından ulaşmanı mümkün olacaktır. Günümüzde teknolojinin gelişmesi halinde bir çok işlemlerimizi internet üzerinden online bir şekilde yapmamı ve bizim için gerekli olan bilgileri pratik ve kolay bir şekilde ilgili kurumlara gitmeden yapmamı mümkün olmaktadır. İnternet yardımı ile yaptığımı bütün işlemlerin yanı sıra maaş bordronuzu da ulaşmanı mümkün olacaktır

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maaş bordrosunun dijital ortamdaki adı ise e- bordro olarak geçmektedir. Yani internet yardımı ile maaş bordronuza e- bordro olarak erişim sağlamanı mümkündür. Maaş bordrosu hayatımızın bazı yerlerinde bizlere lazım olabilir. Gelir testi yaptıracağımı aman, bankadan herhangi bir kredi çekeceğimi aman ya da herhangi bir başvuru yapacağımı yere biden bir belge isteyebilir. Yaşadığımı şehirden maliye kurumlarına giderek nüfus cüdanı yardımı ile maaş bordrosuna ulaşmamı mümkün olacaktır. Ama artık günümüzde teknoloji gelişmiş durumdadır. Bu sayede internet üzerinden gerekli kurumlara gitmeden işlemlerimi çok kolay bir şekilde internet üzerinden yapabiliyoruz. Aynı şekilde e- bordro sayesinde maaş bordromuza ulaşabilmekteyiz. E- bordro sistemine girerek bazı maaş bilgilerini sistemde kutucuklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazarak biler maaş bilgilerimi en detaylı bir şekilde öğrenmemiz mümkündür. Maliye Bakanlığı Muhsebat Genel Müdürlüğü online olarak maaş bordrosu sorgulama uygulamasını internete erişim sağladığımı her yerden yararlanma imkanı vardır. Vatandaşlar e- bordro sisteminden yararlanabilmeleri için devlet kurumlarına bağlı bir şekilde bir kurumda çalışıyor olmaları gerekmektedir. e- bordro sorgulamasını internet yardımı ile akıllı cep telefonlarımızdan da sorgulatmamı mümkün olacaktır. Bu sayede detaylı bir şekilde maaşımızın durumunu öğrenmemi mümkündür. e- bordro sorgulama işlemini e- devlet kapısı üzerinden yapmanı mümkün olacaktır. İlk olarak e- devlet sayfasına girmeni gerekmektedir. Ana sayfada bulunan sisteme giriş seçeneklerinden birini seçmeni gerekmektedir. Genel olarak vatandaşlar e- devlet sistemine giriş yapmak için e- devlet şifresinden yararlanıyorlar. Side e- devlet sistemine giriş yapmanı için e- devlet şifresinden yararlanabilirsiniz. Eğer e- devlet şifresini yok ise çok kolay bir şekilde e- devlet şifresi alabilirsiniz. E- devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine gidip TC kimlik numaranı ve ya kimliğini ile 2 TL işlem ücreti vererek e- devlet şifresi alabilmeni mümkün olacaktır. E- devlet şifrenizi aldıktan sonra e- devlet sistemine giriş yapıp e- bordro sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.