Gündem E-bordro maaş dökümü nasıl alınır?

E-bordro maaş dökümü nasıl alınır?

17.05.2016 - 09:14 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti devlet memurları için geliştirilmiştir. E-bordro hizmeti ile maaşlarda olan kesintiler ayrıntılı olarak incelenebilir. E-bordro hizmetinden nasıl yararlanabileceğinizi yazımızda anlatmış bulunuyoruz.

E-bordro maaş dökümü nasıl alınır

İnsanların hayatlarını kolaylaştırmak amacı güdülerek yapılan teknolojik gelişmeler sonucunda pek çok kolaylıklar sağlanmıştır. Özellikle kurum ve kuruluşlar tarafından kullanılmaya başlanan internet hizmeti şubeler üzerindeki yükü neredeyse yarı yarıya almış durumdadır. Hemen hemen herkesin artık evinde bilgisayar kullanılmaktadır. Bilgisayar üzerinden sanal ortama giriş yapabilir ve kuruluşların resmi internet sitesi üzerinden yapmak istediğim işlemi yapabiliriz. Bilgisayarın yanı sıra şimdilerde teknolojik bir harika olan ve günden güne yeni modelleri çıkan akıllı telefonlar sayesinde artık bilgisayar başında oturup vakit kaybetme olanağı da ortadan kalkmıştır. Küçükten büyüğe herkesin elinde olan bu akıllı telefonlar sayesinde internet bağlantısı kurmak artık çok kolay. Cep telefonu operatörleri düzenlemiş oldukları internet yada data paketleri sayesinde akıllı telefon kullanıcılarına internet hizmetlerini ceplerinde taşıma olanağı sağlamaktadır. Bu sayede gittiğimiz herhangi bir yerde internet bağlantısı sıkıntısı çekmeden basit bir şekilde işlemlerimizi yapabiliriz. Bu internet kolaylığını devletimizde vatandaşlara sunmaktadır.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E Devlet devletimizin resmi internet sitesi olarak kullanıcılara hizmet vermektedir. Tüm resmi işlemlerinizi şubelere gitmeye gerek kalmadan kısa bir süre içerisinde gerçekleştirmek mümkündür. Bu resmi işlemler ne diye soracak olursanız hastane randevu sisteminden, sabıka kaydı sorgulamaya kadar tüm hizmetler e Devlet portalı üzerinden tüm Türkiye vatandaşlarına sunulmaktadır. Bu e Devlet sisteminden yararlanmak için ilk önce yapacak olduğunuz işlem PTT şubesi üzerinden T.C. kimliğiniz ile birlikte giderek e Devlet şifresi almak istediğinizi belirtmeniz yeterlidir. Bu alacak olduğunuz e Devlet şifresinin 2 TL gibi bir ücreti vardır ve tek kullanımlıktır. e Devlet ana giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve bu tek kullanımlık şifrenizi yazdıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Sistem sizden otomatik olarak kişisel bilgilerinizi düzenlemenizi ve tek kullanımlık olan eski şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. Bu işlemlerinde ardından e Devlet girişinizi ve şahsınıza olan hesabınızı düzenlemiş olacaksınız. Bundan soran e Devlet portalı üzerinden tüm resmi işlemlerinizi kısa bir süre zarfı içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet üzerinde bulunan sistemlerden biri olan e-bordro sorgulama işlemini de çok hızlı bir şekilde bu işlem üzerinden yapabiliriz. E-bordro maaş bilgilerimizin içerisinde tutulduğu bir dosyadır. Asıl adı bordro olan bu belgeye internet üzerinde ki adına e-bordro adı verilmektedir. E-bordro içerisinde yer alan maaş bilgilerimizi çoğu zaman merak edebiliriz. Bu nedenle e-bordro için yapılması gereken sorgulamayı yaparak maaş bilgilerinizin ne olduğunu öğrenebilirsiniz. E-bordro için ihtiyacınız olan tek şey devlete dayalı bir kurumda çalışmanız gerekir. Çünkü aksi takdir de e-bordro yapmanız mümkün değildir. Bu nedenle e-bordro işlemini yapan kişiler yalnızca devlete dayalı kurumlarda hizmet alırlar. E-bordro adı verilen bu sistemden yararlanabilmek için bir de e-Devlete giriş yapmanız yeterli olacaktır. Bunun sonucunda oldukça pratik bir şekilde e-bordro hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.