Gündem E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşı Bilgileri

E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşı Bilgileri

19.05.2015 - 11:35 | Son Güncellenme:

E-Bordro sistemi ile memurlar maaş bilgilerine artık üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemine giriş e detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşı Bilgileri

Devlet kurumlarında görevli olan kamu personellerinin her ayın 15’inde yatan memur maaşlarına ilişkin olarak yeni bir dijital hizmet internet üzerinde yer alıyor. Maliye Bakanlığı tarafından kamu personellerinin memur maaşları ile ilgili olarak en güncel ve en ayrıntılı bilgilere ulaşabilmesine yardımcı olan bu yeni online hizmet ile birlikte dijital platform üzerinde e-bordro sorgulama uygulaması bulunuyor. Kamu personellerinin memur maaşlarının tüm ayrıntılarını öğrenebildiği maaş bordrosu sayesinde maaşlarında herhangi bir hata olup olmadığı gibi konulara ilişkin olarak kontrol yapabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de internet kolaylığından sunulan bu yeni nesil dijital kamu hizmeti e-bordro sorgulama uygulaması Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılmıştır. Devlet memurlarının her ayın 15’inde yatan memur maaşlarından bir gün önce yayınlanmakta olan e-bordrolar sayesinde devlet memurları her tür hata tespitini yapabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital teknolojinin yaşamın her alanında sağlamakta olduğu yeni nesil kolaylıklar ve fırsatlar günümüz modern çağında kamu kurumları tarafından da en aktif biçimde kullanılıyor.

Maliye Bakanlığı’ da Türkiye’de internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan kamu kurumlarının başında geliyor. Özellikle de dijital platform üzerinde kamu personellerine yönelik olarak Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından hizmete açılan e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden devlet memurları son derece pratik bir şekilde maaşlarında gerçekleştirilen gelir vergisi kesintisi, maaşa ilave edilen sendika ücreti gibi ek ücretlerin yanı sıra primler, net ve brüt maaş miktarı gibi bilgilerin kontrolü yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Devlet memurlarının dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı resmi web sitesindeki online hizmetler kategorisi aracılığıyla veya ebordro.muhasebat.gov.tr adresinden erişim sağlayabildiği e-bordro sorgulama uygulamasında bazı bilgiler girilerek, kolay bir şekilde maaş bordrolarına ulaşılabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulamasında güvenlik amaçlı olarak istenen ‘T.C. kimlik numarası’, ‘memuriyet sicil numarası’, ‘emekli sicil numarası’ ve ‘istihdam tipi’ bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Ayrıca görüntülenmek istenen maaş bordrosu için yıl ve ay seçimlerini yapmaları gerekiyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden istedikleri döneme ait olan maaş bordrolarını görüntüleyebiliyor.