Gündem E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşı Nasıl Sorgulanır?

E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşı Nasıl Sorgulanır?

23.05.2015 - 11:59 | Son Güncellenme:

E-Bordro sistemi ile memurlar maaş bilgilerine artık üzerinden kolayca ulaşabilmektedirler. E-Bordro sistemine giriş ve detaylı bilgiyi haberimizde sizler için hazırladık.

E-Bordro Sistemi İle Memur Maaşı Nasıl Sorgulanır

Dijital hizmetler kamu kurumları tarafından da yoğun olarak kullanılıyor. Özellikle de vatandaşın daha çağdaş bir hizmet alabilmesini amaçlayan kamu kurumları tarafından internet teknolojisi yoğun olarak kullanılırken kamu personellerinin maaş bordrosu bilgisine internet kolaylığında ulaşabilmelerine yardımcı olacak e-bordro sorgulama uygulaması son derece yoğun şekilde kullanılıyor. Maliye Bakanlığı tarafından dijital portal üzerinde hizmete sunulan bu online hizmet uygulaması ile kamu personellerinin her ayın 15’inde yatan maaşlarının tüm ayrıntılı detaylarının yer aldığı maaş bordrosu incelemesini internet kolaylığında yapabilmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

Özellikle de dijital platform üzerinde yer alan e-bordro sorgulama uygulaması sayesinde Türkiye’deki kamu kurumlarında görev alan kamu personellerinin en yeni aya ait olan maaş bordrosundan geçmiş döneme ait olan maaş bordrolarına kadar kamu personeli maaş bordrosu bilgilerine kolay bir şekilde ulaşabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden güncel veya geçmiş dönem maaş bordrolarına ulaşabilmek için bazı kimlik ve memuriyet bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

Maliye Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde bulunan resmi web sitesi üzerinden ya da ebordro.muhasebat.gov.tr/ adresinden erişim sağlanabilen e-bordro sorgulama uygulamasından kolay bir şekilde memur maaş bordrosu ayrıntılarına ulaşabilme imkanı bulunuyor. Bu kapsamda e-bordro sorgulama uygulamasında bazı bilgiler girilerek, kolay bir şekilde maaş bordrolarına ulaşılabiliyor. Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulamasında güvenlik amaçlı olarak istenen ‘T.C. kimlik numarası’, ‘memuriyet sicil numarası’, ‘emekli sicil numarası’ ve ‘istihdam tipi’ bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Ayrıca görüntülenmek istenen maaş bordrosu için yıl ve ay seçimlerini yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu ay ve yıl seçimi sayesinde kamu personelleri istedikleri yıl ve aya ait olan memur maaş bordrosu ayrıntılarına kolay bir şekilde erişim sağlayabilme fırsatına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde bulunan e-bordro sorgulama uygulamasında kamu personelleri maaşlarında gerçekleştirilen gelir vergisi kesintisi, maaşa ilave edilen sendika ücreti gibi ek ücretlerin yanı sıra primler, net ve brüt maaş miktarı gibi bilgilerin kontrolü yapılabiliyor. Böylelikle maaş bordrosu bilgilerine son derece pratik bir şekilde erişim sağlanabiliyor.